Ράδιο Βήτα Chatbox

Ξέπλυμα με ζημία άνω των €20 εκατ. για το δημόσιο από τον τηλεαστέρα Νίκο Κοκλώνη

Προσπερνώντας τη μιντιακή σιωπή, που όσο περνούσαν οι ώρες έπαυε να είναι τόσο εκκωφαντική, φαίνεται ότι τελικά τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Ν. Κοκλώνη. Ενα πρόσωπο το οποίο έγινε γνωστό επειδή οδήγησε σε πτώχευση την εταιρεία AirFastTickets την οποία ο ίδιος δημιούργησε και το οποίο πριν από μερικούς μήνες παραλίγο να λάβει πολλά εκατομμύρια ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Η εκταμίευση δεν έγινε ποτέ αφού, κατά πληροφορίες, μπλοκαρίστηκε από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όμως ο Ν. Κοκλώνης δήλωνε ότι το όνομά του χρησιμοποιήθηκε για πολιτικούς σκοπούς καθώς και ότι δεν θα ανεχτεί «να με κάνουν μπαλάκι σε παιχνίδια στα οποία ούτε συμμετείχα ούτε θέλω να συμμετέχω». Μάλιστα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Documento από ανώτατους κύκλους της αρχής, ο Ν. Κοκλώνης φέρεται να χρωστάει στο δημόσιο φόρους και άλλες εισφορές που ανέρχονται στο ποσό περίπου των 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Documento, ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει περίπου 15-16 εταιρείες. Οι συγκεκριμένες βρίσκονταν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κατά κύριο λόγο εδράζονταν σε χώρες της ΕΕ.


Ο γνωστός παραγωγός και τηλεπαρουσιαστής φέρεται να είχε συστήσει εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό από όπου έφερνε μαύρο χρήμα για να το ξεπλένει σε νόμιμες εταιρείες που είχε ιδρύσει στην Ελλάδα. Φαίνεται μάλιστα ότι επιδίωκε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους σε αυτές τις εικονικές εταιρείες συνεργάτες και εργαζόμενούς του από τις εταιρείες που είχε ιδρύσει στην Ελλάδα.

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στο Documento κύκλοι από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αυτό ήταν πολύ έξυπνο τέχνασμα εκ μέρους του Ν. Κοκλώνη καθώς με αυτό τον τρόπο κατόρθωσε –όπως περιγράφεται στο πόρισμα– όχι απλώς να μην καταβάλλει φόρους, τον ΦΠΑ που εισέπραττε, καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά ταυτόχρονα να μεταφέρει μαύρο χρήμα. Βάσει των όσων σκιαγραφούνται στο πόρισμα, το μαύρο χρήμα –παραμένει άγνωστη η προέλευσή του– ξεπλενόταν από τις εικονικές εταιρείες του εξωτερικού και μεταφερόταν στην Ελλάδα.

Ο κλοιός φαίνεται ότι έχει σφίξει πολύ γύρω του αφού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, έχουν ήδη δεσμευτεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία καθώς έχουν ήδη αποσταλεί περισσότερες από είκοσι εντολές δέσμευσης για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Μια είδηση που μπορεί εν πρώτοις να προκαλεί εντύπωση, αλλά φαίνεται να δικαιολογείται εξαιτίας των βαρύτατων ποινικών αδικημάτων τα οποία φέρεται να έχει διαπράξει ο παραγωγός και τηλεπαρουσιαστής. Συγκεκριμένα, στο πόρισμα περιγράφεται η διάπραξη των εξής ποινικών αδικημάτων από τον Ν. Κοκλώνη: απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων άγνωστης ταυτότητας, τα οποία φαίνεται ότι κινούνταν παράνομα στο εξωτερικό.

Βάσει των όσων καταγράφονται στο πόρισμα, στην υπόθεση εμπλέκονται εκτός του Ν. Κοκλώνη τουλάχιστον ακόμη επτά άτομα, μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος, ένας λογιστής κι ένας Αλβανός υπήκοος. Μάλιστα το τελευταίο αυτό πρόσωπο φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του Ν. Κοκλώνη και αυτήν τη στιγμή να είναι προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση που αφορά εμπορία ναρκωτικών.

Πηγή documentonews

 

Σχόλια