Ράδιο Βήτα Chatbox

Τουρκία: Τρεις ακόμη διασώσεις, 261 ώρες μετά την τραγωδία

 

Τρεις επιζώντες, εκ των οποίων ένας 12χρονος, ανασύρθηκαν από τα ερείπια στην Αντιόχεια της Τουρκίας, πάνω από 260 ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που ισοπέδωσε την περιοχή.

Ο 34χρονος Μουσταφά και ο 26χρονος Μεχμέτ διασώθηκαν 261 ώρες μετά τον σεισμό. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκινητικό βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης του 34χρονου Μουσταφά, που τον δείχνει λίγα λεπτά αργότερα να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον αδερφό του, με την πρώτη του φράση να είναι: «Είναι καλά η μητέρα μου;»

Μία ώρα νωρίτερα, ένα 12χρονο αγόρι είχε επίσης ανασυρθεί ζωντανό από τα ερείπια του σπιτιού του στο κέντρο της Αντιόχεια, έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών.

Το 12χρονο παιδί, που ονομάζεται Οσμάν, υποβλήθηκε σε επέμβαση σε νοσοκομείο της επαρχίας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του.

 Ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε την Τουρκία και την Συρία στις 6 Φεβρουαρίου στις 04:00 τοπική ώρα το πρωί (03:00 ώρα Ελλάδος), ξεπερνά τους 42.000 νεκρούς.

Οι τελευταίοι επιζώντες που ανασύρθηκαν από τους διασώστες, καθώς οι έρευνες πλησιάζουν σιγά σιγά στην ολοκλήρωσή τους, βρέθηκαν όλοι στην επαρχία Χατάι, γύρω από την Αντιόχεια, κοντά στα σύνορα με την Συρία, με τις πιθανότητες να υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες να είναι ελάχιστες.

Πηγή eleftherostypos

 


Σχόλια