Ράδιο Βήτα

«Τρελές» αυξήσεις στα ράφια – «Εκτινάχθηκε» κατά 5 ευρώ η τιμή τυριού μέσα σε δύο ημέρες

 

Η ακρίβεια «ζαλίζει». Οι καταναλωτές δεν ξέρουν τι να περιμένουν κάθε φορά που περνούν την πόρτα των σούπερ μάρκετ για τις αγορές τους. Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς ότι κεφαλοτύρι από την Καστοριά μέσα σε δύο ημέρες «εκτοξεύτηκε» κατά 5,21 ευρώ στο ράφι της ίδιας αλυσίδας στην Κηφισιά;

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε καταναλωτής, η οποία επισκέφτηκε το συγκεκριμένο κατάστημα πριν από μερικές ημέρες για να ψωνίσει, έδωσε 6,18 ευρώ για 365 γρ. από το συγκεκριμένο τυρί. Η τιμή του κιλού ήταν 16,89 ευρώ.

Η συγκεκριμένη καταναλωτής πήγε ξανά στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ δύο ημέρες μετά και αγόρασε το ίδιο κεφαλοτύρι, αυτή τη φορά 536 γρ. και έδωσε 11,85 ευρώ. Θα μπορούσε να συμπεράνει κάποιος ότι είναι μεγαλύτερη η ποσότητα, άρα πλήρωσε και περισσότερα.

Όμως, όπως φαίνεται στην απόδειξη, η τιμή κιλού για το κεφαλοτύρι είχε αυξηθεί στα 22,10 ευρώ, δηλ. είχε διαφορά της τάξεως των 5,21 ευρώ.

Λίγες ημέρες αργότερα το ίδιο κεφαλοτύρι πωλείτο σε σούπερ μάρκετ στο Καματερό στα 17,30 ευρώ το κιλό.

Είναι ακόμη μία καταγγελία που προστίθεται σε όλες εκείνες που φτάνουν καθημερινά από καταναλωτές που κάνουν λόγο για ανατιμήσεις που δεν τις… προλαβαίνουν πλέον και για φαινόμενα αισχροκέρδειας σε πολλές περιπτώσεις.

Και όλα αυτά την ώρα που από σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και τις 20 Φεβρουαρίου το ΙΝ.ΚΑ. αρχίζει μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα ως αντίδραση στις υψηλές τιμές και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Συγκεκριμένα, στην σχετική ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Λέμε όχι στην ακρίβεια παντού όχι στην αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία. Ό, τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες καταναλωτές. Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας, την τσέπη μας, ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων. Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023 δεν αγοράζουμε προϊόντα γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια, τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής».

Πηγή enikos


Σχόλια