Ράδιο Βήτα Chatbox

Νίκος Παππάς: Η εισαγγελέας πρότεινε την πλήρη απαλλαγή του στο Ειδικό Δικαστήριο

Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε η ενοχή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σύμφωνα με την εισαγγελέα του ειδικού δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αθώωση του πρώην υπουργού για τα όσα του αποδίδονται περί παρεμβάσεων του στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες με στόχο να λάβει άδεια ο συγκατηγορούμενους του Χρήστος Καλογρίτσας. «Δεν προκύπτει οποιαδήποτε πράξη εκ μέρους του Νίκου Παππά για να ευνοηθεί ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ως το τέλος του διαγωνισμού, για παράδειγμα περισσότερες δόσεις για καταβολή τιμήματος η οτιδήποτε άλλο. Μετά το τέλος του διαγωνισμού ως υπερθεματιστής μεταξύ των τεσσάρων ήταν και ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ενώ η αρμόδια επιτροπή έλεγξε και πάλι τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτόν», ανέφερε η εισαγγελέας.

Κατά την εισαγγελέα «δεν όφειλε ο Νίκος Παππάς να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας. Αλλωστε το γεγονός, ότι τελικά δεν έλαβε άδεια η εταιρεία Καλογρίτσα, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα καταρρίπτει πλήρως το κατηγορητήριο. Εδώ πρέπει να σταματήσουμε την έρευνα για την παράβαση καθήκοντος για τον Νικόλαο Παππά».

Νίκος Παππάς: Να μην ληφθούν υπ’ όψιν τα μηνύματα Καλογρίτσα

Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά μηνύματα που παρουσιάστηκαν στη δίκη από την πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα η εισαγγελέας πρότεινε να μην ληφθούν υπόψη, όπως και η κατάθεση σε βάρος του Νίκου Παππά από τον επιχειρηματία. «Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του συγκατηγορουμένου του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι ενεργούσε παρασκηνιακά για να εκτελέσει το σχέδιο δημιουργίας του τηλεοπτικού σταθμού».

Η εισαγγελέας μίλησε για αστική διαφορά μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της εταιρείας ccc για τα 3 εκ. ευρώ επισημαίνοντας ότι «το Ειδικό Δικαστήριο ασχολήθηκε κακώς με μία αστική διαφορά, που δεν μας ενδιαφέρει ούτε αν είναι εικονική ούτε αν είναι πραγματική» Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας επιχειρεί με τη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή eleftherostypos

Σχόλια