Ράδιο Βήτα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προσάγεται βιαίως να καταθέσει η σύντροφος Φύσσα

 

Η κατάθεση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, Χρύσας Τοσλούκου, αναμένεται σήμερα  στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του μουσικού, σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή της εν λόγω μάρτυρος η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ποτέ καταθέσει δημόσια για όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του συντρόφου της.

Η μόνη κατάθεση που έχει ποτέ δώσει για το δολοφονικό συμβάν η σύντροφος Φύσα ήταν στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και  μόλις λίγες ημέρες μετά από τη δολοφονία του, στην ανακρίτρια Πειραιά η οποία και διενεργούσε την κυρία ανάκριση και σε κάθε περίπτωση πριν η δικογραφία της συγκεκριμένης δολοφονικής ενέργειας συνεννωθεί με τις υπόλοιπες και σχηματίσουν τη μεγάλη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή».

Η μάρτυρας στην αγκαλιά της οποία ξεψύχησε ο Παύλος Φύσσας μαχαιρωμένος από τον Ρουπακιά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Πρωτοβάθμιο δικαστήριο αλλά ούτε μέχρι σήμερα είχε αναζητηθεί από τις δικαστικές Αρχές προκειμένου να καταθέσει τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

Στο παρόν δικαστήριο και μετά από αίτημα της υπεράσπισης, με το οποίο συντάχθηκε και η πλευρά των θυμάτων, κρίθηκε ότι η Χρύσα Τοσλούκου πρέπει να δώσει την μαρτυρία της για τη νύχτα της 17ης προς 18ης Σεπτεμβρίου 2013 , όταν ο μουσικός έπεσε νεκρός κυκλωμένος, σύμφωνα με την κατηγορία, από μέλη “Τάγματος εφόδου” της οργάνωσης.

Η γυναίκα αναζητήθηκε με εντολή του δικαστηρίου και εντοπίστηκε σε επαρχιακή πόλη που πλέον κατοικεί , όπου και της επιδόθηκε κλήση. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα και έτσι το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής της το οποίο ορίστηκε να εκτελεστεί στην σημερινή συνεδρίαση.

Αν η κ. Τοσλούκου δεν είναι παρούσα ούτε σήμερα στο βήμα του μάρτυρα είναι πιθανό το δικαστήριο να της επιβάλει πρόστιμο για λιπομαρτυρία το οποίο κυμαίνεται από 200 έως 500 ευρώ.

Δύο σημαντικοί μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν

Πλην της τότε συντρόφου του μουσικού, το δικαστήριο έχει καλέσει για σήμερα άλλους δύο μάρτυρες. Τον φίλο του μουσικού Μιχάλη Ξυπόλητο, παρών στην καφετέρια Κοράλλι από όπου ξεκίνησε η θανάσιμη καταδίωξη της παρέας του Φύσσα και τον εξωτερικό φρουρό των φυλακών Δημήτρη Χατζησταμάτη, θαμώνα της καφετέριας , που το επίμαχο βράδυ προσπάθησε να αποτρέψει την ένταση όταν είδε συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες έξω από το μαγαζί.

Και οι δύο μάρτυρες είναι σημαντικοί καθώς έχουν περιγράψει κρίσιμες λεπτομέρειες για όσα έγιναν πριν το φονικό χτύπημα στον μουσικό και την «οργανωμένη και συντεταγμένη» , όπως και οι δύο έχουν χαρακτηρίσει, δράση των μελών του «Τάγματος εφόδου» που σε χρόνο εξπρές συγκροτήθηκε εκείνο το βράδυ από μέλη της Τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Πηγή tovima

 

 

 


Σχόλια