Ράδιο Βήτα Chatbox

Εύα Καϊλή: Το τηλεφώνημα στον Μιχάλη Δημητρακόπουλο

Για τουλάχιστον άλλους δύο μήνες θα παραμείνει στη φυλακή η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή για τo σκάνδαλο του Qatargate σύμφωνα με τη απόφαση που εξέδωσαν την Πέμπτη οι δικαστές στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα ανέφερε πως η Εύα Καϊλή επικοινώνησε με τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που εκείνος δειπνούσε με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. Ο δικηγόρος της είπε ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση εισαγγελίας, αλλά αξιόπιστη πηγή ανέφερε ότι θα εξακολουθήσει η προσωρινή κράτηση.

Απογοητεύτηκε η Καϊλή από την απόφαση

Η κ. Καϊλή απογοητεύτηκε μιας και πίστευε πως μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, αφού θεώρησε πως η διαδικασία πήγε πολύ καλά και εθίγησαν και θέματα που αφορούσαν την ουσία της υπόθεσης , αλλά και πως αποδομήθηκε εντελώς η αξιοπιστία του Παντσέρι και των καταγγελιών.

Σήμερα αναμένεται να ασκηθεί έφεση, η οποία πρέπει να εξεταστεί μέσα σε 15 μέρες. Έφεση θα καταθέσει και ο Μαρκ Ταραμπέλα, που επίσης θα συνεχίσει να κρατείται αλλά όχι ο Αντόνιο Παντσέρι.

Αποφυλάκιση υπό όρους

Την Πέμπτη (17/02), ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, ανέφερε ότι ζήτησε την αποφυλάκιση της ευρωβουλευτού υπό όρους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία.

Κατά την άφιξή του, ο Σβεν Μαρί σημείωσε πως η Εύα Καϊλή είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς του. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» δήλωσε.

Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημείωσε πως η Εύα Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις βελγικές αρχές, λέγοντας πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης».

Πηγή tanea

 


Σχόλια