Ράδιο Βήτα

Βολιώτης δημιούργησε ψεύτικα προφίλ ότι δήθεν η πρώην συντρόφός του προσέφερε ερωτικές υπηρεσίες

Νέα καταδίκη, με μειωμένη ποινή σε σχέση με πρωτόδικα, περίμενε έναν 30χρονο Βολιώτη στο Μονομελές Εφετείο Λάρισας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διάδοσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς συναίνεση σε φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή, ενώ επιπλέον αντιμετώπισε κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής, οι οποίες παραγράφηκαν.

Πρωτόδικα ο 30χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το 2019 ερήμην σε φυλάκιση 54 μηνών για εξύβριση , απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση και διάδοση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς συναίνεση.

Ο κατηγορούμενος ήθελε να εκδικηθεί την πρώην σύντροφό του επειδή που ζήτησε να χωρίσουν, πήρε φωτογραφίες από το προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δημιούργησε τρις ψεύτικους λογαριασμούς με το όνομά της και εμφάνιζε την 35χρονη γυναίκα ως επαγγελματία που παρείχε ερωτικές υπηρεσίες…

Ο 30χρονος έστελνε μηνύματα σε φίλους και γνωστούς της προσποιούμενος πως είναι η ίδια, ενώ το περιεχόμενο των μηνυμάτων ήταν πρόσκληση-πρόκληση για ερωτικές συνευρέσεις. Φωτογραφίες δεν είχε πάρει μόνο από το προφίλ της, αλλά είχε υποκλέψει υλικό και από το κινητό της, κατά τη διάρκεια της σύντομης σχέσης τους.
Η γυναίκα μητέρα ενός παιδιού, δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο κινητό της, την «ενημέρωνε» πως θα την εκδικηθεί και έγραψε συνθήματα σε βάρος της στους τοίχους του σπιτιού της. Η ίδια, όταν έμαθε πως φερόταν να αναζητά ερωτικούς συντρόφους επί πληρωμή, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοκ.

Στη δίκη η παθούσα περιέγραψε το σοκ που υπέστη όταν ενημερώθηκε από γνωστούς και φίλους τι συνέβαινε εις βάρος της. Την καλούσαν για να δουν τι ακριβώς της συνέβη και εκείνη δεν ήξερε τι να απαντήσει, ενώ δεν μπορούσε να δει τα ψεύτικα προφίλ γιατί ο πρώην σύντροφός της την είχε «μπλοκάρει».

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε στη δίκη δια συνηγόρου, ο οποίος υποστήριξε πως ο πελάτης του δεν κατασκεύασε τα ψεύτικα, αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε το Δικαστήριο και δεν απέφυγε την καταδίκη.

Πηγή magnesianews

 

 

Σχόλια