Ράδιο Βήτα Chatbox

Υπόθεση Κολωνού: Έρευνες και για άλλα θύματα

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τη φρικιαστική υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, την ώρα που το Star αποκαλύπτει πως έρχονται νέες συλλήψεις και πως οι έρευνες επεκτείνονται στην αναζήτηση και άλλων ανήλικων θυμάτων.

Αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο στην περιοχή να δρούσε κύκλωμα παιδεραστίας, με επικεφαλής τον προφυλακισμένο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, Ηλία Μίχο.

Μάλιστα, όπως είπε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να κληθεί το παιδί να δώσει κι άλλη κατάθεση, ενώ μυστήριο παραμένει το γιατί η μάνα της ανήλικης παραμένει στη φυλακή.

«Θεωρώ ότι θα κληθεί κάποια στιγμή εκ νέου η 12χρονη να αναγνωρίσει κι άλλα πρόσωπα και νομίζω ότι θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις», είπε χαρακτηριστικά στο Star ο κ.Λύτρας.

Αύριο Τρίτη, στην 33η Ανακρίτρια θα παρουσιαστούν άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας και ο 40χρονος με τη μεταφορική εταιρεία, τους οποίους στην τελευταία της κατάθεση αναγνώρισε η 12χρονη.

 Κύκλωμα παιδεραστίας

Όπως αναφέρει το Star, τα εγκληματολογικά της αστυνομίας κάνουν «φύλλο και φτερό» συνομιλίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα σε εφαρμογές γνωριμιών και στοιχεία σε κινητά και laptop που κάποιοι προσπάθησαν να διαγράψουν.

Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν αποκλείεται να υπάρχει κύκλωμα παιδεραστίας πίσω από τη φρίκη του Κολωνού, με θύματα και άλλα παιδιά.

«Από τη στιγμή που έχουμε κατηγορούμενους 50, 60, 65 χρονών, προφανώς αυτή τη διαστροφή δεν την ξεκίνησαν σε αυτή την ηλικία. Θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έχουν υποστεί αυτά τα εγκλήματα από τους συγκεκριμένους. Συνεπώς, πράγματι μιλάμε για ένα κύκλωμα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και με τις πληροφορίες που έχουμε, ο εγκέφαλος αυτού του κυκλώματος είναι ο Μίχος», επεσήμανε ο Απόστολος Λύτρας.

Το αφήγημα του Μίχου
Σύμφωνα με τη Real News, ο 54χρονος βασικός κατηγορούμενος, χρησιμοποιούσε ένα αφήγημα για την καταγωγή και την οικογενειακή μέριμνα της 12χρονης, έτσι ώστε να «καθησυχάζει» τους επίδοξους βιαστές της:

«Η κοπέλα είναι από την Αλβανία, είναι ορφανή, γονείς δεν υπάρχουν. Ενδιαφέρομαι για το μέλλον της. Είναι 16 ετών, θέλω να τη βοηθήσω να βγάλει χρήματα για να ορθοποδήσει στη ζωή της».

Ετοιμάζει μηνύσεις ο 54χρονος – Στις 6 Μαρτίου η συμπληρωματική απολογία
Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες του Star, ο Ηλίας Μίχος θα κινηθεί νομικά εναντίον εκείνων που θεωρεί ότι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις εις βάρος του, ενώ ετοιμάζει τη συμπληρωματική απολογία του, στην οποία φέρεται να είναι έτοιμος να δώσει λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Αυτό θα γίνει στις 6 Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη του απολογία δεν είχε πει πολλά, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής. 

Πηγή directus.gr

 

Σχόλια