Ράδιο Βήτα

Δίκη Άλκη: «Δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε», είπε ο ένας - «Στα @@@@ πάμε πάνω τους»

«Δεν ξέρω αν είχαν σκοπό να σκοτώσουν. Αυτό που ξέρω είναι ότι ήθελαν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά» κατέθεσε ο φίλος του Άλκη  που υπήρξε και ο ίδιος θύμα της πρωτοφανούς επίθεσης με οπαδικά κίνητρα που σημειώθηκε στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Αναφερόμενός. ο Τ.Ν. για τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε την στιχομυθία που προηγήθηκε: «Δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε. Δεν τους ξέρω» είπε ένας από τους επιτιθέμενους με κάποιον άλλο να απαντά: ΄Στα @@@@.. Πάμε πάνω τους. Στην αρχή είδα 5-6 άτομα. Είδα ένα μαχαίρι και ένα λοστό.  Πηγαίνοντας να κατέβω τα σκαλιά με πιάσε ένας και μου ριξε μπουνιές Δεν θυμάμαι κανένα πρόσωπο γιατί τα είχαν καλυμμένα. Ένας που ήταν μέσα στο αμάξι επιχείρησε να με κυνηγήσει αλλά επέστρεψε στο αυτοκίνητο. Τότε, είδα κάποια άτομα από την γειτονιά που ήρθαν να βοηθήσουν και μετά είδα τους κατηγορουμένους να μπαίνουν στα οχήματά τους και να φεύγουν».

Ο ίδιος κινήθηκε προς την οδό Παπαναστασίου σε μια καφετέρια, όπου εκεί συνάντησε τον Δ. και τον Σ., και συνειδητοποίησαν πως ο Δ. είναι χτυπημένος. «Καθίσαμε να δέσουμε την πλήρη του γιατί αιμορραγούσε. Πήγαμε σε ένα στενό πιο πάνω (σ.σ. οδός Παπαναστασίου), μαζί με ένα άλλο παιδί από την Χαριλάου και τον Δ. μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Πέρασε ένα ασθενοφόρο το οποίο δεν είχαμε καλέσει εμείς, και ο Δ. μπήκε μέσα γιατί δεν άντεχε άλλο. Ο Σ. δεν ήταν μαζί μας εκείνη την στιγμή. Εμένα δεν με άφησαν να μπω στο ασθενοφόρο, οπότε κάλεσα τον πατέρα μου για να πάμε στο νοσοκομείο. Εκεί, μας είπαν ότι ο Άλκης δεν τα κατάφερε και ότι ο Άγγελος νοσηλεύεται. Μέχρι εκείνη την στιγμή, νομίζαμε (σ.σ. οι τρεις φίλοι) πως και οι υπόλοιποι είχαν ξεφύγει (σ.σ. ο Άλκης και ο Άγγελος). Δεν είδαμε καταλάβει τι είχε γίνει πραγματικά».

«Έτσι κατάφερα να σωθώ - Στο ασθενοφόρο έμαθα ότι ο φίλος μου ήταν νεκρός»

Νωρίτερα ο άλλος φίλος του Άλκη, ο Δ.Κ. περιέγραψε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τι συνέβη το μοιραίο βράδυ. «Έγραφα εξεταστική εκείνη την ημέρα, τελείωσα περίπου στις 18:00. Έπειτα πήγα στο πάρκο στην Χαριλάου και βρέθηκα με τα παιδιά, είχαμε ραντεβού για καφέ. Καθίσαμε στο πάρκο του Άρη, και έπειτα πήγαμε στον σύνδεσμο. Προσωπικά πήγαινα εκεί για να δω αγώνες, αλλά όχι τόσο συχνά». Περίπου στις 23:00 επιστρέψαμε στο πάρκο και καθίσαμε στα σκαλιά της πολυκατοικίας (σ.σ. στο σημείο της δολοφονίας). Έπειτα από περίπου 40 λεπτά, ήρθαν αυτοί οι δώδεκα και μας ρώτησαν “τι ομάδα είστε;”. Εγώ νόμιζα πως ήρθαν όλοι από την οδό Πλαστήρα, δεν αντιλήφθηκα πως ήταν και από τις δύο πλευρές. Είδα έναν που είχε το δρεπάνι να έρχεται καταπάνω μου, μπροστά μου δεν είχα κανέναν, ο Άλκης και ο Άγγελος ήταν σε πιο ψηλό σημείο από εμένα, και οι υπόλοιποι φίλοι μου απέναντί μου. Έστρεψα το σώμα μου, νομίζοντας πως θα με χτυπήσει με το δρεπάνι, προτίμησα να το "φάω" στην πίσω πλευρά, κι όχι μπροστά. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων. Ωστόσο, πάνω στην ένταση και την αδρεναλίνη, εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβα ότι με χτύπησαν με αυτό, νόμιζα ότι ήταν ξύλο. Έκανα πέντε βήματα και τότε το κατάλαβα, σχεδόν όλο μου το παντελόνι ήταν κόκκινο από τα αίματα».

«Άκουγα φωνές, άκουγα τον Άλκη που έλεγε "μην με χτυπάτε άλλο, βοήθεια"»

Ο φίλος του Άλκη παρά την άγρια επίθεση κατάφερε να ξεφύγει, ενώ οι κατηγορούμενοι στράφηκαν μόνο στον Άγγελο και στον Άλκη, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που έμειναν στο σημείο. «Εγώ βγήκα πάλι στην οδό Παπαναστασίου, πήδηξα από τα κάγκελα της διπλανής οικοδομής, μόνο όταν έφευγα, έβλεπα άτομα πάνω από τον Άγγελο και τον Άλκη. Άκουγα φωνές, άκουγα τον Άλκη που έλεγε “μην με χτυπάτε άλλο, βοήθεια”.

Ο Δ.Κ. μαζί με ακόμη δύο άτομα κατάφεραν να ξεφύγουν από την άγρια επίθεση που δέχθηκαν, και οι Ξαναμπήκα πάλι στην οδό Πλαστήρα, έκανα κατά κάποιο τρόπο τον κύκλο του τετραγώνου. Αφού δεχθήκαμε την επίθεση, εγώ έφυγα κατευθείαν. Συνάντησα τον Νίκο στην οδό Παπαναστασίου, και του είπα να με βοηθήσει, γιατί πονούσα πάρα πολύ εκείνη την στιγμή, κάτι έπρεπε να κάνω. Βρήκα μία φόρμα σε ένα κάδο και έδεσα την πληγή μου. Τον Άγγελο τον είδα στο νοσοκομείο, μετά, τον Άλκη δεν τον ξαναείδα. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι ο Άλκης πέθανε. Εγώ δέχτηκα μαχαιριά στο πόδι. Τον Άλκη τον χτύπησαν παντού» κατέθεσε ο φίλος του Άλκη.

Πηγή ethnos

Σχόλια