Ράδιο Βήτα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στα λευκά περιοχές της Αττικής – Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έφτασε στην Αττική όπου ήδη χιονίζει σε αρκετές περιοχές όπως Πάρνηθα, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Διόνυσο και Βίλια. Τις επόμενες ώρες και μάλιστα, πριν από το μεσημέρι, αναμένονται σύμφωνα με τις προβλέψεις τα έντονα φαινόμενα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, στην Αττική, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5/02, στα ορεινά και ημιορεινά που από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, οπότε θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Πολιτική Προστασία: Από τις 11:00 πυκνή χιονόπτωση στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού και πάνω

O αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες και στο σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι. Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και υποστήριξε ότι όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας είναι στις θέσεις τους.

«Χιόνι είχαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Πάρνηθα, στο Κατσιμίδη και στην Κάντζα. Δεν είχαμε προβλήματα όμως, καθώς το χιόνι δεν ήταν πυκνό. Όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν πάρει τις θέσεις τους από το απόγευμα του Σαββάτου. Έχουμε έξι αποθήκες αλατιού σε διάφορα σημεία της Αττική, ώστε να γίνεται γρήγορα ο ανεφοδιασμός», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι πυκνή χιονόπτωση αναμένεται μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής από το δαχτυλίδι στην Αττική Οδό και βορειότερα. Επίσης ανέφερε ότι στο κέντρο της Αθήνας θα υπάρξουν χιονοπτώσεις αλλά δύσκολα θα γίνει χιονοκάλυψη.

«Τελευταία ενημέρωση που είχαμε είναι πως από τον δαχτυλίδι στην Αττική Οδό και Βόρεια θα υπάρξει μεγάλη χιονόπτωση από τις 11 και μετά. Το κέντρο της Αθήνας μπορεί να χιονίσει αλλά δεν θα υπάρξει χιονοκάλυψη. Το πόσο θα είναι η χιονόστρωση θα φανεί στην πορεία ενώ αύριο θα έρθει δεύτερο» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή enikos

 

Σχόλια