Ράδιο Βήτα Chatbox

Συνάντηση Μητσοτάκη - καλλιτεχνών: Ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου, υποδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσώπους των καλλιτεχνών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Παράλληλα τα σωματεία των καλλιτεχνών πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Ωδείο Αθηνών. Η πορεία αναμένεται να πορευθεί προς τη Βασιλίσσης Σοφίας απαιτώντας την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι οι: Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος) ο γγ του ΣΕΗ, Ορέστης Λάσκος, Η Μ. Ανανιάδου (Πρόεδρος Σωματείου εργαζομενων στο χορό), ο Βασίλης Παρασκευόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου), ο Γιάννης Μόσχος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου), ο Αστέρης Πελτέκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος), η Δηώ Καγγελάρη (Διευθύντρια Σχολής Εθνικού Θεάτρου), ο Γιάννης Ρήγας (Διευθυντής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος), και Θάνος Παπαδογιάννης, Εκπροσωπος σπουδαστών Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης παίρνουν μέρος στο ραντεβού οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο γγ Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, η γγ Ανθρωπίνου Δυναμικού, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Βούτσινος και η γγ Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δανδουλάκη.

Πηγή newsbomb

 


Σχόλια