Ράδιο Βήτα Chatbox

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τα ζητήματα των πλειστηριασμών, της ακρίβειας και του εισοδήματος των συνταξιούχων και των μισθωτών, καθώς και των υποκλοπών άσκησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Alpha, έδωσε έμφαση στο ζήτημα των πλειστηριασμών που απειλούν χιλιάδες νοικοκυριά, ακόμη και ανθρώπους που μέχρι χθες πριν την εκτίναξη του πληθωρισμού ήταν καλοπληρωτές -όπως χαρακτηριστικά είπε- δεσμευόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της α’ κατοικίας, που ο πτωχευτικός κώδικας της κυβέρνησης ήρε.

«Ο νόμος Κατσέλη έδινε τη δυνατότητα στον ευάλωτο δανειολήπτη να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να βγαίνει απόφαση για προστασία της κατοικίας εάν ήταν πράγματι ευάλωτος δανειολήπτης τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι την προστασία του νόμου Κατσέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ την επέκτεινε μέχρι το τέλος του 2019. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αφού επέκτεινε την προστασία για 6 μήνες, ψήφισε νέο πτωχευτικό κώδικα ο οποίος δεν προστατεύει τους ευάλωτους δανειολήπτες, και πρέπει να αποσυρθεί», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα έκανε λόγο για για σχέδιο της ΝΔ ώστε η μεγάλη πλειοψηφία να χάσει την περιουσία της και να ευνοηθούν οι λίγοι. «Δεν πρόκειται για λάθος στον πτωχευτικό κώδικα είναι σχέδιο» της κυβέρνησης.

Ο ίδιος προανήγγειλε δε, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της α’ κατοικίας και για ρύθμιση των servicers θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή in.gr


Σχόλια