Ράδιο Βήτα Chatbox

Γιάννης Οικονόμου για τις εκλογές: «Λίγες εβδομάδες πριν, λίγες μετά...»

Για τις φήμες που θέλουν τη Βουλή να διαλύεται στις 10 Μαρτίου ώστε η διενέργεια των πρώτων εκλογών της απλής αναλογικής να πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου.

Ο Γιάννης Οικονόμου, στην απάντησή του ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Λίγες εβδομάδες πριν λίγες μετά δεν αλλάζει την ουσία της δέσμευσής μας. Μέχρι να προκηρυχθούν η κυβέρνηση θα κάνει τη δουλειά της και θα στηρίζει την κοινωνία με αποφάσεις πολύ σημαντικές».

Σε ερώτηση που ακολούθησε για το ίδιο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε: «Μην έχετε αμφιβολία ότι όταν ο πρωθυπουργός καταλήξει στην ημερομηνία των εκλογών οι πρώτοι που θα το μάθετε είστε εσείς».

Επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας σε Πυροσβέστες και Υγεία

Την επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για εργαζόμενους στην Υγεία αλλά και σε ειδικότητες Πυροσβεστών με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν κατατεθεί.

«Προχωράμε σε αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας. Αρχικά για τους εργαζόμενους στην Υγεία και στην Πυροσβεστική. Η μεταρρύθμιση επιφέρει διεύρυνση και προς τις ειδικότητες όσο και προς το ύψος.

Το επίδομα καθορίζεται σε πέντε νέες κατηγορίες στην υγεία. Στα νοσοκομεία η πλειοψηφία των εργαζομένων κατατάσσεται στην ανώτατη κατηγορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσηλευτικό προσωπικό. Στο τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων αμβλύνονται διάφορες αδικίες.

Εξορθολογισμός του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής στο Πυροσβεστικό Σώμα. Μέχρι σήμερα έπαιρναν μόνο οι εποχικοί οδηγοί. Με την ΚΥΑ, στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι: Εποχικοί με σχέση ΙΔ, εποχικοί με ορισμένου χρόνο, οι πενταετούς υποχρέωσης άνευ ειδικότητας, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης άνευ ειδικότητας που υπηρετούν ως μάχιμοι.

Ξεπερνούν τις 5.000. Για πρώτη φορά γίνεται αποδεκτό ότι το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας θα επεκταθεί στο προσωπικό. Οι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε μια εποχή έντασης των φυσικών καταστροφών. Έχουν υψηλό επίπεδο αίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης».

Πηγή newsbomb

Σχόλια