Ράδιο Βήτα

Διάγγελμα Πούτιν: «Η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο, εμείς χρησιμοποιήσαμε ισχύ για να τον σταματήσουμε»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεδίπλωσε το όραμά του για τη συνέχεια και επιχείρησε να συσπειρώσει τους Ρώσους, παραμονές της πρώτης επετείου από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τους στόχους για το δεύτερο έτος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία ξεδίπλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην πολυαναμενόμενη ομιλία του, ένα 24ωρο αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περπάτησε στο κέντρο του Κιέβου υποσχόμενος να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για «όσο χρειαστεί».

Ο Πούτιν απευθύνθηκε και στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου. Είναι η πρώτη φορά που το κάνει από το 2021 και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 «σε μια περίπλοκη περίοδο για τη χώρα μας σε μια περίοδο δραστικών αλλαγών στον κόσμο μας» οπως είπε.

«Τα ιστορικά γεγονότα θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας... ο καθένας μας δεσμεύεται από μία τεράστια ευθύνη» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανάλαβε τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία αντιμετώπιζε μια ναζιστική απειλή και συνεχείς απειλές και μίσος από το καθεστώς του Κιέβου. «Η Ουκρανία περίμενε τη Ρωσία να έρθει σε βοήθεια» ισχυρίστηκε

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ήταν ανοιχτος σε διάλογο με τη Δύση και σε ένα ισότιμο σύστημα ασφάλειας, αλλά «σε απάντηση λαμβάναμε ανέντιμες απαντήσεις» και συγκεκριμένες ενέργειες για την επέκταση του ΝΑΤΟ και την ανάπτυξη νέων αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη. «Όλος ο πλανήτης είναι διάστικτος» με αμερικανικές βάσεις πρόσθεσε.

Πηγή newsbomb

 


Σχόλια