Ράδιο Βήτα Chatbox

Στην Τουρκία ο Νίκος Δένδιας: Η αγκαλιά και οι πρώτες κουβέντες με τον Τσαβούσογλου

Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στα Άδανα έφτασε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχοντας αφήσει πίσω τις στιγμές έντασης, συναντιούνται υπό δραματικές συνθήκες λόγω του φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ με τους περίπου 26.000 νεκρούς, τους εγκλωβισμένους στα ερείπια και τις ανυπολόγιστες καταστροφές.

Δένδιας και Τσαβούσογλου είχαν έναν θερμό εναγκαλισμό και είχαν μια μισάωρη συνάντηση στα Άδανα όπου είπαν κάποιες πρώτες κουβέντες ιδιωτικά.

Οι δύο υπουργού θα επισκεφτούν στη συνέχεια με ελικόπτερο την Αντιόχεια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας.

Ο Ν. Δένδιας θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ στην Τουρκία και στη Συρία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει αναλάβει τον συντονισμό φορέων και ιδιωτών που επιθυμούν να συνδράμουν στις προσπάθειες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Πηγή enikos

Σχόλια