Ράδιο Βήτα

Μήνυση από τον Τ. Θεοδωρικάκο στον απόστρατο αστυνομικό

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση που φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του.

Ειδικότερα, ο Τ. Θεοδωρικάκος προσήλθε στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, και κατέθεσε μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος κατά του απόστρατου αξιωματικού ο οποίος τον κατήγγειλε για απόκρυψη στοιχείων για υπόθεση που φέρεται να αφορά τον γιο του. Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο Τ. Θεοδωρικάκος ανέφερε:

«Κατέθεσα μήνυση πριν από λίγο εναντίον του αποστρατευθέντος, στις τελευταίες κρίσεις, αξιωματικού που εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου.

Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται. Πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων πριν από 15 μήνες, που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευθείς αξιωματικός, κατέθεσαν και έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα ότι ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν μεμπτόν. Το στοιχείο αυτό αποτελεί τμήμα της δικογραφίας.

Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός, όμως, δεν είχε στην κατάθεσή του το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομα μου. Αρα, η υπόθεση οργανώθηκα για συγκεκριμένους σκοπούς. Ενα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς αυτούς, που οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους. Τον λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη. Με την τιμή και υπόληψη του γιου μου και της οικογένειάς μας κανένας δεν θα παίξει».

Ο υπουργός ρωτήθηκε ποιο είναι το κίνητρο και απάντησε ότι «η αλήθεια έχει λάμψει, θα αποκαλυφθούν όλα και για κίνητρα και για το ποιος κρύβεται από πίσω».

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως θα κάνει μήνυση και ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου, ενώ θα κατατεθεί και αγωγή ύψους 500.000 ευρώ εκ μέρους του κ. Θεοδωρικάκου, και επισήμανε: «Μου κάνει εντύπωση η σπουδή με την οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία προς τη Βουλή, γιατί ο συκοφάντης, κατά τον κ. υπουργό και κατά εμένα, δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι ο κ. υπουργός έκανε κάτι, αλλά αναφέρει μόνο ότι συμπεραίνω ότι μπορεί πίσω από αυτό να είναι ο κ. Θεοδωρικάκος. Αυτή η σπουδή εμένα με ενοχλεί».

Πηγή kathimerini

Σχόλια