Ράδιο Βήτα Chatbox

ΣΥΡΙΖΑ: Τριήμερο πένθος λόγω της απώλειας του Νεκτάριου Σαντορινιού

Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και αναστέλλονται όλες οι κομματικές εκδηλώσεις και συνεδριάσεις, καθώς η Κουμουνδούρου κήρυξε τριήμερο πένθος για την απώλεια του βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Η νέα ημερομηνία για την συνεδρίαση της ΠΓ με αντικείμενο την έγκριση των ψηφοδελτίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου που τροποποιεί το καθεστώς λειτουργίας των 5 μεγαλύτερων μουσείων της χώρας.

Στο μεταξύ το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού, ενώ κεντρικά η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς την οικογένειά του.

Ειδικότερα, το Γραφείο Τύπου στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Είναι βαθιά η οδύνη και το πένθος μας για την απώλεια του βουλευτή, συντρόφου και φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού.

Με καταγωγή από τη Σύμη, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στον τομέα.

Πάντα στην πρώτη γραμμή του συνδικαλισμού διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ως σήμερα ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά. Ενεργό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησε το κόμμα από το 2008 ως και το 2014 ως Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου. Μέλος της ΚΕ για πολλά συναπτά έτη μέχρι και σήμερα. Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό».

Το 2015 εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου. Το 2016 αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, ως Υφυπουργός και το 2018 ως Αναπληρωτής Υπουργός. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει, ως επικεφαλής, τον Τομέα Ναυτιλίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Η πολιτική για τον Νεκτάριο Σαντορινιό ήταν το μέσο όχι για να κερδίσει αξιώματα αλλά για να πράξει και να αφήσει έργο. Πράγματι, συνέδεσε το όνομά του με τις νησιωτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα μόνιμο μέτρο που αναγνωρίζει στην πράξη την απομόνωση των νησιών, όπως συνήθιζε να δηλώνει. Πάντα παρών σε ό,τι τον χρειάζονταν τα νησιά και οι νησιώτες, υπηρέτησε τις θέσεις που κατείχε, ακούραστα, με πείσμα, όραμα και ήθος.

Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν οι μεγάλες του αγάπες και το στήριγμά του μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ΑΕΚ και τα νησιά που τον πάθιαζαν και τον συγκινούσαν πάντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στη σύζυγό του Ματίνα και τα δύο του παιδιά Μελίνα και Κωνσταντίνο».

Πηγή topontiki

Σχόλια