Ράδιο Βήτα

Συντριβή F-4 Phantom: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου

Άκαρπες, δυστυχώς, έχουν καταστεί μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του F4 που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές ψάχνουν τον σμηναγό σε βάθος 1.000 και πλέον μέτρων και για τον λόγο αυτόν θα επιστρατευθεί το ειδικό υποβρύχιο για μεγάλα βάθη, «Ναυτίλος», το οποίο ανήκει στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να βοηθήσει και αυτό στην ανεύρεση του 31χρονου.

Την ίδια ώρα, τα ερωτηματικά ως προς το τι μπορεί να οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία, είναι πολλά.

Οι Τούρκοι δεν σεβάστηκαν

Πάντως την ώρα που οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του μοιραίου Φάντομ, η τουρκική πολεμική αεροπορία έκανε 38 παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, και άλλα ελληνικά μαχητικά «σηκώθηκαν» για να τα αναχαιτίσουν.

Όπως υπενθυμίζει το Mega, υπάρχει μία άτυπη συμφωνία κατά την οποία, όταν υπάρχει αεροπορικό δυστύχημα σε μία χώρα, η άλλη σταματά να προκαλεί, πράγμα που η Τουρκία, όπως φάνηκε δεν σεβάστηκε.

Συλλυπήθηκαν την οικογένεια

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκαν την οικογένεια του πιλότου Μάριου Τουρούτσικα στην Τρίπολη, προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους.

Οι γονείς του υποσμηναγού συγκυβερνήτη Μάριου Τουρούτσικα συγκλονισμένοι δέχτηκαν τα συλλυπητήρια και τα θερμά λόγια που τους απηύθυναν.

Πηγή topontiki

 

Σχόλια