Ράδιο Βήτα

Ρόδος: 14χρονος βιντεοσκόπησε 13χρονη και έστειλε το υλικό σε όλο το σχολείο

Για διακίνηση πορνογραφικού υλικού κατηγορούνται δύο ανήλικοι μαθητές Γυμνασίου στη Ρόδο.

Όπως γράφει συγκεκριμένα η dimokratiki.gr, ο 14χρονος μαθητής του Γυμνασίου φέρεται να είχε σχέση με την 13χρονη και να κατέγραψε στο κινητό του τηλέφωνο προσωπικές τους στιγμές, τις οποίες κοινοποίησε στη συνέχεια σε συμμαθητές τους και καθηγητές.

Στο revenge porn εμπλέκεται και μια κοπέλα -συμμαθήτρια του νεαρού- η οποία φέρεται να τον προέτρεψε να βιντεοσκοπήσει την 13χρονη την ώρα της ερωτικής τους συνεύρεσης και να της το στείλει στο κινητό της τηλέφωνο έναντι αμοιβής ύψους… 2.000 ευρώ.

Τα χρήματα ουδέποτε δόθηκαν στον 14χρονο, ενώ για να τραβήξει τα βίντεο είπε ψέματα στο θύμα πως εκείνη την ώρα έστελνε μήνυμα στη μητέρα του.

Ο ανήλικος έστειλε στην 13χρονη συνολικά επτά βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων το καθένα, πράγμα που παραδέχθηκε όταν κλήθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου για να δώσει εξηγήσεις. Αν και δεν φαίνονταν πρόσωπα τα στιγμιότυπα κυκλοφόρησαν στους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος και συγκεκριμένα μέσω ομαδικής συνομιλίας των παιδιών στα social media.

Η παράνομη μαγνητοσκόπηση φέρεται να έγινε την 24η Φεβρουαρίου 2023, το αδίκημα φέρεται να διαπιστώθηκε την 8η Μαρτίου 2023 και η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου. Ήδη σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση, με επιμέλεια επιτελών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος και ήδη από την περασμένη Πέμπτη το θύμα είχε δώσει κατάθεση παρουσία παιδοψυχολόγου.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε από σχολική σύμβουλο που πληροφορήθηκε για το περιστατικό κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

Η ανήλικη κλήθηκε από τον διευθυντή και ενημέρωσε το τι είχε συμβεί, ακολούθως ενημερώθηκαν οι γονείς της και η Εισαγγελία, που κίνησε την διαδικασία έρευνας από την Ασφάλεια και κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου τους από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πηγή topontiki

Σχόλια