Ράδιο Βήτα Chatbox

Τραγωδία στα Τέμπη: Συνεχίζεται το δράμα - Σήμερα οι κηδείες του αστυνομικού με τον 15χρονο γιο του

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13:30 η κηδεία της 55χρονης Λαρισαίας Βασιλικής Χλωρού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της Μενεμένης, όπου και διέμενε μαζί με την οικογένειά της.

Η Βασιλική Χλωρού συγκαταλέγεται στα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Πρόκειται για μητέρα τεσσάρων παιδιών που αφήνει πίσω τους δικούς της ανθρώπους.

Η οικογένεια είχε ταξιδέψει στη Λάρισα, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Όλοι αποφάσισαν να επιστρέψουν με αυτοκίνητο για τη Θεσσαλονίκη, εκτός όμως από εκείνη που αποφάσισε να επιστρέψει με το μοιραίο τρένο. Παρέμεινε στην πόλη επειδή είχε ραντεβού με ένα γιατρό και εν τέλει επιβιβάστηκε σε ένα από τα πρώτα βαγόνια του Intercity 62.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, η Βασιλική Χλωρού ήταν άνθρωπος με ισχυρό αίσθημα αλληλεγγύης, καθώς επί χρόνια ήταν ενεργό μέλος του Ερυθρού Σταυρού.

Τραγωδία στα Τέμπη: Τελευταίο αντίο στον πυροσβέστη που επέβαινε στο τρένο του θανάτου

Στην Καλαμαριά, στις 13:00 θα γίνει η κηδεία σύμφωνα με το makthes.gr του Νικήτα Καραθεοδώρου, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη που υπηρετούσε στο 2ο Πυροσβεστικό Σώμα Αθηνών. Στην ίδια εκκλησία θα γίνει και η κηδεία της κοπέλας του Καλλιοπης Πορφυρίδου.

Τέμπη: Σήμερα η κηδεία του αστυνομικού με τον 15χρονο γιο του

Στο Κορδελιό κηδεύεται ο αστυνομικός με τον 15χρονο γιο του. Πρόκειται για τον 54χρονο Βαγγέλη Μπουρνάζη ο οποίος επέβαινε με τον 15χρονο γιο του, σε κουκέτα στο μοιραίο τρένο.

Ο 54χρονος ήταν αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη και είχε αποχωρήσει από το Σώμα σύμφωνα με την ιστοσελίδα  thestival.gr, πριν από έναν χρόνο προκειμένου να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του.

Ο 54χρονος μαζί με τον ανήλικο γιο του επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα καθώς είχε καημό να δει την εγγονή του, την τριών μηνών κορούλα του μεγάλου του γιου. Το ακόμα πιο τραγικό είναι πως πριν από δύο χρόνια είχε χάσει τη σύζυγό του από καρκίνο.

Τέμπη: Σήμερα η κηδεία του αστυνομικού με τον 15χρονο γιο του

Στο Κορδελιό κηδεύεται ο αστυνομικός με τον 15χρονο γιο του. Πρόκειται για τον 54χρονο Βαγγέλη Μπουρνάζη ο οποίος επέβαινε με τον 15χρονο γιο του, σε κουκέτα στο μοιραίο τρένο.

Τελευταίο αντίο στην Αγάπη που έχασε τη ζωή της στη σύγκρουση

Επίσης θα γίνει η κηδεία της Αγάπης Τσακαλίδου. Η εξόδιος Ακολουθία θα γίνει στις 16:15 στον Ιερό Ναό «Αναστάσεως του Κυρίου» στη Θέρμη (Κοιμητήρια).

Πρόκειται για μια από τις φοιτήτριες που αγνοούνταν ενώ είχε στο παρελθόν ατύχημα με το ίδιο τρένο μαζί με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με το Star, η νεαρή φοιτήτρια δεν ήταν μόνη της τότε, αλλά μαζί με την οικογένειά της.

 Τέμπη: Βουβός πόνος και στην Κύπρο – Κηδεύονται η Αναστασία και ο Κυπριανός

Σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθούν και οι κηδείες των δύο νέων από την Κύπρο που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Θερμή παράκληση της οικογένειάς της άτυχης Αναστασίας Αδαμίδου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, είναι να μην καλύψουν δημοσιογραφικά ούτε τη νεκρώσιμο ακολουθία, ούτε την ταφή της. Η κηδεία της Αναστασίας θα γίνει στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο.

Σήμερα στις 10:00 στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου στη Κύπρο, θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία και ο αδικοχαμένος φοιτητής στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, Κυπριανός Παπαϊωάννου.

Παράκληση της οικογένειας, όπως στην εξόδιο ακολουθία παραστούν όλοι με λευκά ρούχα και αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εις μνήμη της Ψυχής του Κυπριανού.

Οι σοροί των δύο άτυχων νέων κατέφθασαν στη Κύπρο με πτήση από την Θεσσαλονίκη.


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στην Καρδίτσα το τελευταίο αντίο στον 21χρονο Αναστάσιο

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει στη γενέτειρά του, την Καρδίτσα, η κηδεία του 21χρονου Αναστάσιου Κουτσόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο μοιραίο τρένο.

Πρόκειται για τον φοιτητή που απεβίωσε στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, λίγα λεπτά αφού είχε πει στη μητέρα του: «μαμά κοιμήσου, θα αργήσω». Είχε επισκεφθεί τον τόπο καταγωγής του για το τριήμερο της Αποκριάς και επέβαινε στη φονική αμαξοστοιχία, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε.

 Ο νεαρός σπούδαζε στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήθελε να τελειώσει την σχολή και μαζί με τον αδελφό του Γιώργο, να φροντίσουν τα κτήματα της οικογένειας στο χωριό. Όταν δεν μελετούσε και δεν δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση, του άρεσε να φεύγει με την μοτοσικλέτα του στον κάμπο.

Η σορός του αδικοχαμένου νέου θα φτάσει στην Καρδίτσα στις 12 το μεσημέρι και λίγο αργότερα θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η οικογένεια του επιθυμεί αντί στεφάνων, την ενίσχυση του «Σπιτιού της Αγάπης» στην Καρδίτσα ή του συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

Τραγωδία στα Τέμπη: Τελευταίο αντίο στον 29χρονο μηχανοδηγό Δημήτρη Οίκου

Σήμερα η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι θα πουν το «ύστατο χαίρε» στον 29χρονο Δημήτρη Οικού από την Αλεξανδρούπολη, που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης. Τραγικές φιγούρες οι γονείς, η αδερφή και ο αδερφός του 29χρονου που ήρθε από την Ολλανδία που μένει μόνιμα. O 29χρονος μηχανοδηγός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας εκείνη την μοιραία μέρα και ταξίδευε ως επιβάτης.

Πηγή eleftherostypos

 

Σχόλια