Ράδιο Βήτα Chatbox

Τέμπη: Πώς εξελίσσεται η υγεία των 48 τραυματιών – Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Την ώρα που οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είναι 57, στους 48 ανέρχονται οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Έξι από αυτούς, μάλιστα, βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν παραμείνει 29 ασθενείς, 14 στο Πανεπιστημιακό και 15 στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 6 ασθενείς.

Ανάμεσα στους έξι σοβαρά τραυματίες, είναι και ο μοναδικός επιζώντας από το πρώτο βαγόνι του επιβατικού τρένου. Ο 23χρονος  φοιτητής φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με την υγεία του να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, όπως είπε μιλώντας στις «Συνδέσεις» ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός.

Επίσης, δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ένας 22χρονος εγκαυματίας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδας εγκαυμάτων και μία κοπέλα πολυτραυματίας

Επιπλέον, τρεις σοβαρά τραυματισμένοι είναι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έχουν χειρουργηθεί για την αποκατάσταση καταγμάτων τουλάχιστον δέκα ασθενείς μέχρι τώρα. Δύο τουλάχιστον από τους ασθενείς έχουν χάσει τους συντρόφους τους. Η μία βρίσκεται στη ΜΕΘ και δεν γνωρίζει για την τραγική απώλεια και ο άλλος ασθενής νοσηλεύεται, αλλά γνωρίζει ότι η γυναίκα του έχει φύγει από τη ζωή.

Πηγή tanea

Σχόλια