Ράδιο Βήτα Chatbox

Παπαθανάσης: Στα 4,98€ ο κατεψυγμένος ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος – Τι θα περιλαμβάνουν τα καλάθια του Πάσχα

Για το εορταστικό τραπέζι της 25ης Μαρτίου και τα «καλάθια» που θα ανακοινωθούν για το Πάσχα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι οι τιμές του μπακαλιάρου βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

«Η επίσημη τιμή για τον μπακαλιάρο είναι τα 4,98 ευρώ. Ο ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος, ο κατεψυγμένος. Είναι μία πολύ καλή τιμή, αυτόν προτιμούν τα σπιτικά είναι μία τιμή σχεδόν ίδια με πέρσι» τόνισε.

Όπως σημείωσε αυτή είναι η τιμή στην ιχθυαγορά της Βαρβακείου, αλλά συμπαρασύρει όλες τις τιμές, λόγω του ανταγωνισμού. «Έχουμε κάνει μία συμφωνία, υπάρχουν επίσημες τιμές, θα βρείτε σταθερές τιμές κάθε εβδομάδα, στη Βαρβάκειο μπορείτε να αγοράσετε όλα αυτά τα θαλασσινά που αναφέρονται στην κατάσταση αυτή» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες επιλογές μπακαλιάρου που θα βρει κανείς στην αγορά.

«Υπάρχει και ο cod μπακαλιάρος ο οποίος είναι στα 9,90 ευρώ, ο φρέσκος μπακαλιάρος μπορεί είναι 17-19 ευρώ το κιλό. Τον παστό μπακαλιάρο θα τον πάρετε στα 8-9 ευρώ. Ο μπακαλιάρος Ισλανδίας είναι Α’ ποιότητας – μπορεί να είναι στα 16 ευρώ – αλλά είναι περίπου ίδιες οι τιμές με πέρσι» τόνισε.

Σταθερές οι τιμές με το «Καλάθι του Νοικοκυριού»

«Είμαστε στην 20ή εβδομάδα εφαρμογή του «Καλαθιού του νοικοκυριού», οι τιμές έχουν μείνει σταθερές. Επομένως οι καταναλωτές έχουμε την υποχρέωση να ψάχνουμε τις τιμές» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος επανέλαβε ότι μέσα από το e-katanalotis οι πολίτες μπορούν να βλέπουν αναλυτικά τα προϊόντα που βρίσκονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» στο κάθε σούπερ μάρκετ.

Τα καλάθια του Πάσχα και του νονού – Τι προϊόντα θα περιέχουν

Μιλώντας για τα επόμενα καλάθια που θα έρθουν ενόψει του Πάσχα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι το πρώτο θα είναι το «Καλάθι του νονού», που θα ξεκινήσει την επόμενη Τετάρτη.

Όπως τόνισε, «θα έχει τα παιχνίδια και τη λαμπάδα. Η κάθε αλυσίδα θα πρέπει να βάλει περίπου 30-40 προϊόντα, έχει και τη λαμπάδα».

Στο Πάσχα το σοκολατένιο αβγό

Οι νονοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 5 Απριλίου για να αγοράσουν τα υπόλοιπα παραδοσιακά δώρα για τα βαφτιστήρια, καθώς τότε θα μπουν στο «καλάθι» το σοκολατένιο αβγό και το τσουρέκι.

«Το καλάθι του Πάσχα που θα ξεκινήσει στις 5 Απρίλιου. Θα έχει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και το σοκολατένιο αβγό. Είναι άσχετο από το καλάθι του νοικοκυριού», επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

Για το αρνί και την τιμή του, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως, «είμαστε σε μία συζήτηση για να είμαστε στην ίδια τιμή με πέρσι. Στο καλάθι που θα μπει το αρνί και το κατσίκι θα είναι η ίδια τιμή περίπου, χωρίς να διαχωρίζουμε το ελληνικό με το εισαγόμενο. Δεν σταματάνε οι έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει. Έχουμε κάνει καταγραφή των αποθεμάτων».

Πηγή tanea


Σχόλια