Ράδιο Βήτα Chatbox

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην πολιτική κηδεία του Βάιου Βλάχου στην Καρδίτσα ο Αλέξης Τσίπρας

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας η πολιτική κηδεία του Βάιου Βλάχου, εκ των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο 1ο Νεκροταφείο Καρδίτσας.

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην πολιτική κηδεία του Βάιου Βλάχου στην Καρδίτσα ο Αλέξης Τσίπρας-1

O 34χρονος Βάιος Βλάχος βρισκόταν στη μοιραία αμαξοστοιχία IC62 με τη σύντροφό του και το σκυλάκι τους. Ο Βάιος έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ενώ η κοπέλα του νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και το σκυλί τους επιβίωσε της σύγκρουσης.

Τον Βάιο έψαχνε ο αδερφός του Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος μένει μόνιμα στην Αργεντινή, μέσω Twitter τις δύσκολες εκείνες ώρες που αγνοούνταν η τύχη πολλών από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Βάιου Βλάχου είχε ζητήσει να κατατεθούν χρήματα σε λογαριασμό, τα οποία θα δοθούν δωρεά για υποτροφία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ με κατεύθυνση Τεχνική Γεωλογία και Περιβάλλον.

Όπως έγραψε ο αδερφός του στο Twitter, o Βάιος είχε βγάλει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και από τότε εργαζόταν σε μελέτες αποκατάστασης και έργων ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια διαφόρων υποδομών. Από τραγική σύμπτωση της μοίρας, είχε μάλιστα κάνει και μέρος της πρακτικής του στις σήραγγες των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε τη Δευτέρα και στην κηδεία της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, καθώς γνώριζε τον πατέρα της.

Πηγή kathimerini

Σχόλια