Ράδιο Βήτα

Τέμπη: Ραγίζουν καρδιές οι μαρτυρίες -«Αν ξέραμε ότι ταξιδεύαμε με βάρκα την ελπίδα δεν θα μπαίναμε»

Ραγίζουν καρδιές οι μαρτυρίες επιζώντων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και κυρίως νέα παιδιά.

Ο Θεόδωρος Κατσιούλης είναι ένας από τους 350 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας και μιλώντας στο MEGA περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές στο τρίτο βαγόνι στο οποίο επέβαινε.

Στο πρόσωπό του έχει ακόμη τα σημάδια, να του θυμίζουν την φρίκη που έζησε.

Φοβήθηκε, όπως λέει ο ίδιος πίστεψε ότι θα πεθάνει και άρχισε να προσεύχεται. Κάποιος φοιτητής κατάφερε να σπάσει το τζάμι για να βγουν από το βαγόνι, όμως εκείνος δεν έφυγε, έμεινε να βοηθήσει τους συνεπιβάτες του.

Στο τρίτο βαγόνι επέβαινε και η Βάσω Κόκκαλη, που κατάφερε να βγει ζωντανή από το τρένο, όχι όμως και όλοι οι συνεπιβάτες της. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην 23χρονη Ιφιγένεια την οποία προσπάθησε ο σύντροφός της να βγάλει αλλά δεν τα κατάφερε.

«Εμείς βγήκαμε αλλά μέσα υπήρχαν άνθρωποι που δεν βγήκανε. Μέσα στο βαγόνι που εμείς δεν μπορούσαμε να βγάλουμε το κορίτσι, το βγάλανε μετά και βρέθηκε απανθρακωμένο. Υποτίθεται ειδοποιήσανε τους διασώστες να το πάρουνε γιατί είχε σφυγμό ακόμη και δυο μέρες την αναζητούσαν την κοπέλα. Τα παιδιά την απεγκλωβίσανε, ήταν έτοιμη να βγει κοντά στα παράθυρα και δεν μπορούσαν να την βγάλουν λόγω της κατάστασής της και μαθαίνω μετά ότι η κοπέλα απανθρακώθηκε», είπε μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Το Σάββατο πολλοί φοιτητές πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Λάρισας για να παραλάβουν τα πράγματά τους, τα οποία συνέλεξαν οι διασώστες από τα συντρίμμια του τρένου.

«Αν ξέραμε ότι θα ταξιδεύαμε έτσι, δεν θα μπαίναμε»

«Απλά νιώσαμε ένα τεράστιο τράνταγμα και γυαλιά παντού γυαλιά. Εγώ αυτό θυμάμαι, γυαλιά να πέφτουνε. Να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, να μην ξανασυμβεί. Να μη ζήσει κανείς άνθρωπος αυτό που ζήσαμε εμείς εκεί μέσα. Δεν ξέραμε ότι ταξιδεύαμε έτσι, με βάρκα την ελπίδα, αλλιώς δεν θα μπαίναμε», δήλωσε στο MEGA μια φοιτήτρια.

Γονείς που κρατούν και πάλι τα παιδιά τους στην αγκαλιά τους, μετά την αγωνία που βίωσαν, περιγράφουν πως τα παιδιά τους κατάφεραν να σωθούν.

Πηγή newsbomb


Σχόλια