Ράδιο Βήτα Chatbox

«Γείτονες είμαστε κοντά σας, καλή δύναμη!» - Κύμα αλληλεγγύης στην Τουρκία

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην Τουρκία, μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Τούρκοι πολίτες προσεύχονται για τους Έλληνες «γείτονες» που ήταν απο τους πρώτους όπως λένε που βοήθησαν στις επιχειρήσεις διάσωσης, μετά τους πρόσφατους φονικούς σεισμούς.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Τούρκοι πολίτες έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες που έσπευσαν να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν πρόσφατα την Τουρκία, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. «Γείτονες είμαστε κοντά σας καλή δύναμη» αναφέρει μία από τις αναρτήσεις στα ελληνικά και τα τουρκικά.

«Ταχεία ανάρρωση γείτονες» αναφέρει ένα άλλο μήνυμα που απεικονίζει δύο περιστέρια της ειρήνης, «ντυμένα» με τις σημαίες των δύο χωρών που δοκιμάστηκαν διαδοχικά από εθνικές τραγωδίες.

«Στη γειτονική μας Ελλάδα, μια από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να μας βοηθήσουν για να κλείσουν οι πληγές μας και να μοιραστούν τον πόνο μας στον σεισμό, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν τη ζωή τους λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν».

«Συλλυπητήρια στη γειτονική Ελλάδα #Greece, μία από τις πρώτες χώρες που βοήθησαν μετά τον σεισμό. Εκφράζω θλίψη για όσους έχασαν τη ζωή τους λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας που συνέβη και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες»

«Στην Ελλάδα σημειώθηκε ένα καταστροφικό δυστύχημα τρένου όπου σκοτώθηκαν 32 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές. Ο γείτονάς μας, που έσπευσε να βοηθήσει μετά τον σεισμό. Εύχομαι γρηγορη ανάρρωση. Η καρδιά και οι προσευχές του τουρκικού λαού μαζί σας ...»

«Ένα τρομερό ατύχημα με τρένο στην Ελλάδα, δεκάδες θάνατοι... Μοιραζόμαστε τον πόνο των αδελφών Ελλήνων .. Είθε ο Αλλάχ να δείξει έλεος σε εκείνους που πέθαναν».

Πηγή newsbomb


Σχόλια