Ράδιο Βήτα Chatbox

Βουλή: Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη, μετά τη δήλωση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού

Στο περιθώριο της Εθνικής Επετείου συναντήθηκαν, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, πρώτη φορά μετά τη δήλωση του τελευταίου για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Στη συνέχεια υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Κοινοβούλιο την Προέδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιωργάλλα, τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργιο Πατούλη, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε στους παριστάμενους μια μοναδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων, τη συλλεκτική ομοιογραφική αναπαραγωγή της ελληνο-ιταλικής μετάφρασης του Ύμνου εις την Ελευθερίαν που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός, το 1823, σε ηλικία 25 ετών, σε μετάφραση του Gaetano Grassetti.

Αμέσως μετά οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου και εν συνεχεία παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.

Πηγή topontiki

Σχόλια