Ράδιο Βήτα Chatbox

Τέμπη: Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας για να απολογηθεί

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ξανά ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια τη νύχτα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο 59χρονος σταθμάρχης ήταν να απολογηθεί το Σάββατο, ωστόσο πήρε προθεσμία για σήμερα, καθώς ο δικηγόρος του δήλωσε πως έχουν υπάρξει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet, ο σταθμάρχης έφτασε στον εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η απολογία του αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του σταθμάρχη της Λάρισας έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας. Κατά την προανακριτική απολογία του, ο 59χρονος ομολόγησε το μοιραίο λάθος του και πρόσθεσε ότι το κατάλαβε μόλις πληροφορήθηκε για το τραγικό δυστύχημα. Απέδωσε το λάθος στην «κακιά ώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τη σύλληψή του, ο 59χρονος σταθμάρχης φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

«Έκανα λάθος αλλά δεν έχω εγώ όλη την ευθύνη. Φταίει και το σύστημα, δεν υπήρχαν προειδοποιητικά, δεν με προειδοποίησε κανείς» φέρεται να είπε επίσης ο σταθμάρχης της Λάρισας στους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο που αποτυπώνει την επικοινωνία του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου και του κλειδούχου, δεν ακούγονται τρεις, αλλά τέσσερις φωνές. Ο δεύτερος μηχανοδηγός που ακούγεται στη συνομιλία, δεν είναι ο μηχανοδηγός της υπερταχείας 62, αλλά τρένου από Λάρισα για Βόλο και μιλάει στον μηχανοδηγό που είναι από τον Βόλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, λίγη ώρα πριν γίνει η φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο σταθμάρχης είχε κάνει ακόμη ένα λάθος με τα κλειδιά στον πίνακα διαχείρισης σιδηροδρομικής κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, μπέρδεψε τα κλειδιά, βάζοντας σε λάθος ράγες και ένα τοπικό τρένο, τον προαστιακό της Λάρισας. Λάθος, που επίσης φέρεται να έχει παραδεχθεί και το οποίο ωστόσο δεν είχε συνέπειες καθώς το αντιλήφθηκε ο χειριστής.

«Ο μηχανοδηγός του προαστιακού μού το επεσήμανε κι εγώ του είπα να κάνει πίσω ώστε να επαναφέρω τα κλειδιά στην κύρια γραμμή» είπε σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο σταθμάρχης.

Για δύο λάθη μέσα σε μια μέρα έκανε λόγο και ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, μιλώντας στον ALPHA. «Την ίδια μέρα έγινε αυτό το ολέθριο πάλι λάθος. Ίσως και από αυτή τη σύγχυση να ακολούθησε και η δεύτερη σύγχυση, λόγω της απειρίας του. Έβαλε τρένο με ανάποδα ψαλίδια, ξανά το ίδιο πράγμα. Το τρένο ακινητοποιήθηκε από τον μηχανοδηγό, του ζήτησε διευκρινίσεις, γύρισε πίσω και μπήκε ξανά στην κανονική γραμμή, αφού του γύρισε τα ψαλίδια» είπε, διευκρινίζοντας πως αυτό έγινε σχεδόν μια ώρα πριν από το δυστύχημα.

Πηγή enikos.gr

Σχόλια