Ράδιο Βήτα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τι είπε ο σταθμάρχης στην ανακρίτρια

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την μαραθώνια απολογία του την Κυριακή ο σταθμάρχης Λάρισας, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Νωρίτερα, ο ΟΣΕ, με ανακοίνωσή του είχε κάνει γνωστό ότι τον έθεσε σε αργία, όπως και τον προϊστάμενό του αλλά και τον επιθεωρητή του Οργανισμού.

Ο 59χρονος σταθμάρχης χωρίς απολογητικό υπόμνημα, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις της ανακρίτριας και του εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο σταθμάρχης δεν αναγνωρίζει τη φωνή του σε διάφορες ηχογραφημένες συνομιλίες που κυκλοφορούν.

Όπως είπε ο δικηγόρος του, ο σταθμάρχης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας και προσπάθησε να βοηθήσει τη διαδικασία της ανάκρισης, έστω και αν σε κάποια σημεία προκύπτουν ευθύνες και για τον ίδιο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Στέφανο Παντζαρτζιδη, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο πελάτης του, «είπε τα πάντα» στην ανακρίτρια.

«Μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος είπε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν, χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες στον εαυτό του ή όχι. Αν προκύψει από τα στοιχεία που κατέθεσε και από αυτά που συλλέγει η ανάκριση ότι την συγκεκριμένη μέρα θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα άτομα πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της πάρα πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Παντζαρτζιδης.

«Ο σταθμάρχης δεν έπινε και δεν γλένταγε τη μοιραία στιγμή»

Σημείωσε ότι ο σταθμάρχης δεν «έπινε» και δεν «γλένταγε» τη μοιραία στιγμή του δυστυχήματος, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τονίζοντας ότι «αυτή η επικοινωνιακή αλητεία πρέπει να σταματήσει».

Σχολιάζοντας τις συνομιλίες με τους μηχανοδηγούς και τους άλλους σταθμούς, ο κ. Παντζαρτζιδης ειπε:

«Με ίδια αγωνία περιμένουμε κι εμείς, για αυτά που ακούγονται, να πάρουμε επιτέλους την ηχογραφημένη συνομιλία γιατί δεν αναγνωρίζουμε τη φωνή μας. Ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του. Ο άνθρωπος ήταν εκεί συνεχώς και μέσα σε ένα σατανικό χρονικό διάστημα, περίπου 20 λεπτών, ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια όλης της κεντρικής Ελλάδας».

Για το ενδεχόμενο ο πελάτης του να τοποθετήθηκε στη θέση του σταθμάρχη με πολιτικό μέσο, ο δικηγόρος απάντησε πως μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας «πήρε τη θέση» και πως «δεν υπήρχε λόγος να βάλει πολιτικό μέσο καθώς ήταν ο μόνος που έκανε αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση».

Στην απολογία του σταθμάρχη το παρών έδωσε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Απόστολος Τζαμαλής.

Νέα στοιχεία προστίθενται καθημερινά και η διαδικασία θα συνεχιστεί, ενώ αναμένεται να κληθούν και άλλοι ώστε να συνδράμουν στην υπόθεση, η οποία θα τραβήξει πολύ.

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Σύμφωνα με το Star, το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος, ένας συνάδελφος του σταθμάρχη που τον βρήκε να επικοινωνεί με την Πυροσβεστική, τον ρώτησε τι συνέβη.

Ο σταθμάρχης αρχικά απάντησε πως «υπάρχει σύγκρουση, μου λένε για μία σύγκρουση». Ο συνάδελφος τον ρώτησε «τι έκανες;» και ο σταθμάρχης φέρεται να απάντησε: «μάλλον έχει πέσει νταλίκα πάνω στο τρένο».

«Πως είναι δυνατόν να έπεσε νταλίκα από την Εθνική πάνω στο τρένο;», φέρεται να του απάντησε ο συνάδελφος του σταθμάρχη. Εκείνη τη στιγμή ο σταθμάρχης ήταν «χαμένος» και δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.

Η Πυροσβεστική έχει σχεδόν ολοκληρώσει το μακάβριο και δύσκολο έργο της στον τόπο του δυστυχήματος, καθώς έχουν απομακρυνθεί τα βαγόνια, τα συντρίμμια και τα ευρήματα. Τις επόμενες ώρες, μόλις ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών, αναμένεται να ολοκληρωθεί ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος.

Πηγή topontiki

Σχόλια