Ράδιο Βήτα Chatbox

Μύκονος: Η πρόεδρος Αρχαιολόγων κατήγγειλε νέες απειλές - «Δεν φοβόμαστε»

«Ήρθαμε στη Μύκονο για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε» τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, από το νησί των ανέμων, κάνοντας λόγο για νέα περιστατικά και απειλές.

«Θα κάνουμε μια σειρά με συναντήσεις με φορείς και θα ζητήσουμε από όλους να όχι απλά να καταδικάσουν την επίθεση αλλά να απομονώσουν στοιχεία τα οποία δρουν στη Μύκονο με μαφιόζικο τρόπο» πρόσθεσε η κ. Κουτσούμπα ενώ σε ερώτηση για την αναβάθμιση του ξυλοδαρμού σε κακούργημα, είπε ότι «μας ικανοποιεί αυτή η εξέλιξη γιατί θα ανοίξουν τηλέφωνα».

Θυμίζουμε ότι σε αναβάθμιση της κατηγορίας σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, ο οποίος έπεσε θύμα μαφιόζικης επίθεσης καθώς επέστρεφε στο σπίτι του από την δουλειά του, προχώρησε η Δίωξη Εκβιαστών σε συνεργασία με την Εισαγγελία Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό πλέον η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως κακουργηματική σωματική βλάβη ενώ αρχικά είχε αντιμετωπιστεί ως απλό πλημμέλημα και σε αυτό το πλαίσιο είχε διενεργηθεί η αρχική προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς.

Μύκονος: Η επίθεση στον αρχαιολόγο και οι απειλές

«Τρεις μήνες μετά τη συνάντησή μας μου ζήτησες και πήρες 100.000 ευρώ για να μου κάνεις τη δουλειά στο νησί. Δεν έκανες τίποτα και κρύβεσαι. Που… μου γά… την οικογένεια, τώρα θα γα… εγώ τη δικιά σου. Δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά, παλιοκ…», έγραφε το απειλητικό μήνυμα που έστειλε άγνωστος στην αρχαιολόγο-συνεργάτιδα του Μανώλη Ψαρρού, λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του.

Η αρχαιολόγος κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. Κυψέλης, με το περιεχόμενο του μηνύματος, μαζί με τη μήνυση, να διαβιβάζονται στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, που έχει αναλάβει την έρευνα του ξυλοδαρμού. Το μήνυμα που προερχόταν από άγνωστο αριθμό αναφερόταν σε μια χρηματική δοσοληψία για μια υποτιθέμενη τακτοποίηση που θα έκανε η αρχαιολόγος στον αποστολέα του μηνύματος.

Ο Μανώλης Ψαρρός κατέθεσε στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών χωρίς να προσθέτει κάτι επιπλέον από την αρχική κατάθεσή του στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς. Οι δικηγόροι του αναφέρουν πως ο πελάτης τους «αισθάνεται ότι απειλείται η ζωή η δική του και της οικογένειάς του, ιδίως μάλιστα μετά το χθεσινό περιστατικό με την αποστολή τηλεφωνικού μηνύματος σε συνάδελφό του, με την οποία χειρίζονται από κοινού θέματα της Μυκόνου».

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο «κρατίδιο» της Μυκόνου αναφέρει: «Εδώ και χρόνια φωνάζω για το βιασμό της Χώρας της Μυκόνου. Προθήκες και βιτρίνες καταστημάτων έχουν καλύψει τις προσόψεις των κτιρίων… σκάλες έχουν γκρεμιστεί… με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την αλλοίωση της ταυτότητας του παραδοσιακού οικισμού.

Αυτή είναι η εικόνα στη Χώρα της Μυκόνου εδώ και χρόνια… Γκρεμίζουν τις σκάλες και τα καλντερίμια και τις κάνουν βιτρίνες. Δεν ασχολείται κάνεις με τίποτα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορείς να καρφώσεις ούτε πινέζα. Στη Μύκονο τα έχουν διαλύσει όλα».

Πηγή eleftherostypos

Σχόλια