Ράδιο Βήτα

Πολάκης: Πιθανή η επαναφορά στα ψηφοδέλτια μετά την επιστολή συγγνώμης

Από εκεί που το είχαν αφήσει προ του δυστυχήματος στα Τέμπη ξαναπιάνουν το νήμα με τον Παύλο Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το θέμα θα συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος η οποία συνεδριάζει αύριο στη 1μ.μ. με κύριο θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό μετά την τραγωδία.

Όμως η απόφαση για μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια δείχνει να είναι στον αέρα, ή αλλιώς υπό αναθεώρηση, μετά την επιστολή συγγνώμης προς το όργανο του κόμματος την οποία έστειλε σήμερα στον πρόεδρο και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, αναφορικά με τα δύο ζητήματα που οδήγησαν στην εσωκομματική κρίση στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται, τα δύο ζητήματα που οδήγησαν τον βουλευτή Χανίων στην έξοδο από τα ψηφοδέλτια και στα πρόθυρα της εξόδου κι απ’ το κόμμα, ήταν η ηχηρή παρέμβασή του με αφορμή τη μη συμμετοχή του Μανώλη Χαιρετάκη στο ψηφοδέλτιο Χανίων και την ανάρτησή του με τα ονόματα και τις φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστικών σε συνδυασμό με το τρία – τέσσερα σημεία για το πώς πρέπει να είναι η «δεύτερη φορά αριστερά».

Το τελευταίο εκλήφθηκε ως απάντηση στον ίδιο τον Τσίπρα λίγες ώρες μετά την συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα όπου σημείωνε μεταξύ άλλων πως η δεύτερη φορά δεν θα είναι «ρεβανσιστική» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έρθει για να «γκρεμίσει», αλλά για να δημιουργήσει. Κατ’ επέκταση εκλήφθηκε ως προσωπική ατζέντα και στρατηγική, παραβίαση των συλλογικών αποφάσεων και εν τέλει αμφισβήτηση του προέδρου.

Ώθησε δε τον Αλέξη Τσίπρα, εκτός από την απόφαση για έξοδο του Πολάκη από τα ψηφοδέλτια, να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ, για διαγραφή ή αναστολή κομματικής ιδιότητας για ένα έτος. Τελικώς, ήρθε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη λίγες ώρες μετά από εκείνη την συνεδρίαση του ΕΓ (28.2.2023), το οποίο πάγωσε κάθε σχετική διαδικασία.

Μετά την επιστολή με την οποία ο Παύλος Πολάκης προβαίνει σε ξεκάθαρη παραδοχή του λάθους του, ζητά συγγνώμη και διαβεβαιώνει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τον πρόεδρο, η γεφύρωση του χάσματος μοιάζει να είναι προδιαγεγραμμένη και στην πράξη αυτό μάλλον σημαίνει την επαναφορά του στα ψηφοδέλτια.

Το δυστύχημα στα Τέμπη το οποίο άλλαξε πλήρως το σκηνικό, και εκτόξευσε την οργή της κοινωνίας, πιθανόν να επιτρέπει την επανεξέταση της κατάστασης. Μένει να φανεί τι θα αποφασίσει τελικώς η Πολιτική Γραμματεία στην αυριανή της συνεδρίαση.

Πηγή topontiki


Σχόλια