Ράδιο Βήτα Chatbox

Τέμπη: «Ξηλώνουν» τον επιθεωρητή του ΟΣΕ για το θέμα της επιλογής του σταθμάρχη Λάρισας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το δυστύχημα στα Τέμπη καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι τίθεται σε αργία ο επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλόλητας και επιλογής του σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον σταθμό Λάρισας.

Όπως αναφέρεται βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα,  από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος  του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

«Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ακόμη, ότι «ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος».

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα ο σταθμάρχης Λάρισας απολογείται για το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες.

Ο σταθμάρχης έφτασε για την απολογία του από τις 10:00 το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Η απολογία του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναζητούνται απαντήσεις για τους χειρισμούς του το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, οπότε και συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες.

Τι θα ισχυριστεί ο σταθμάρχης

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Τα νέα στοιχεία «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμάρχης που έχει ήδη παραδεχθεί το λάθος του, θα αποδεχθεί το δικό του μερίδιο ευθυνών, ωστόσο θα μιλήσει και για τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον σιδηρόδρομο.

Πηγή in.gr

 


Σχόλια