Ράδιο Βήτα

Ωρωπός: Τι είπαν οι διασώστες μετά τον σάλο με την ηλικιωμένη γυναίκα

Σάλο έχει προκαλέσει η εικόνα με την ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλευτές του Δήμου Ωρωπού πλένουν γυμνή ηλικιωμένη γυναίκα σε πιλοτή πολυκατοικίας.

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές και ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο το γεγονός αυτό, είναι ντροπή για το ανθρώπινο είδος» ενώ πρόσθεσε, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» πως «δεν υπάρχει δικαιολογία οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι το ασθενοφόρο του Δήμου κλήθηκε το μεσημέρι της 28ης Φεβρουαρίου να μεταβεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα για να παραλάβει την ηλικιωμένη.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «το όχημα ανήκει στον Δήμο αλλά τη διαχείριση του ασθενοφόρου την έχουν οι εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρείας. Είναι διασώστες, εξειδικευμένοι να διαχειρίζονται το ασθενοφόρο και τα περιστατικά».

Οι συγκεκριμένοι διασώστες είπαν ότι «η γυναίκα βρισκόταν επί ημέρες στο πάτωμα και ήταν λερωμένη. Δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο για να την πλύνουν. Την έπεισαν να τους ακολουθήσει και όπως είπαν, τούς ζήτησε να την πλύνουν έξω» Ο δήμαρχος ωστόσο επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», ενώ έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη

Για «άθλιο περιστατικό» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Σε ανάρτησή του στα social media υποστήριξε ότι «με αυτό το άθλιο περιστατικό δεν έχουν καμία σχέση οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

 Έντονες αντιδράσεις και στο Twitter

Οι εικόνες ντροπής στον Ωρωπό έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στο Twitter. Μία χρήστης τονίζει «κι επειδή δεν  είχαμε σιχαθεί, ντραπεί αρκετά για τη χώρα που ζούμε, ήρθε η φωτό με την 70χρονη γυναίκα στον Ωρωπό να μας αποτελειώσει, γ@@ το Μεσαίωνα».

 Άλλος χρήστης υποστηρίζει ότι «στον Ωρωπό χωρίς καμιά ντροπή νοσηλευτές έπλεναν 70χρονη με το λάστιχο σε πυλωτή πολυκατοικίας αφαιρώντας της κάθε αξιοπρέπεια. Άλλη μια ντροπιαστική εικόνα για την Ελλάδα του 2023».

 Κάποιος άλλος αναφέρει ότι «Αρνούμαι να δεχτώ ότι το συμβάν στον #Ωρωπό είναι πραγματικό. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι υπάνθρωποι ζουν ανάμεσα μας. Μακάρι αυτό που έκαναν να το βρουν από τα παιδιά τους. Αίσχος ντροπή τίποτα άλλο μόνο θυμός».

Πηγή enikos

Σχόλια