Ράδιο Βήτα Chatbox

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία για τα Τέμπη - Πετροπόλεμος και δακρυγόνα

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκε με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό, οι οποίες απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Τα επεισόδια διήρκεσαν ελάχιστα λεπτά με τα άτομα στη συνέχεια να επιστρέφουν στον βασικό κορμό της πορείας. Πολλοί ήταν οι πολίτες που τους ζητούσαν να σταματήσουν τις επιθέσεις, γιατί όπως έλεγαν με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος αποχωρεί από την πορεία, σύμφωνα με το GrTimes.gr.

Παράλληλα, προκλήθηκαν φθορές σε υποκατάστημα Τράπεζας και στην τζαμαρία ξενοδοχείου, λίγο πριν από την έναρξη της πορείας από το άγαλμα Βενιζέλου. Άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά έσπασαν μία κάμερα ασφαλείας και προξένησαν φθορές στην πινακίδα της Τράπεζας, ενώ από το διπλανό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην οδό Εγνατία, έσπασαν τζαμαρίες και έγραψαν συνθήματα.

Πηγή cnn.gr


Σχόλια