Ράδιο Βήτα Chatbox

Ανοικτό το θέμα Καραμανλή για την κυβέρνηση

Η επιλογή της κυβέρνησης να συγκαλέσει στη Βουλή την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μόνο με πολιτικά πρόσωπα, αφήνοντας απ’ έξω τους εκπροσώπους του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που είχαν καταγγείλει τις ελλείψεις, αλλά και τον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε υπογράψει σύμβαση για την τηλεδιοίκηση, έχει πυροδοτήσει νέα ένταση με την αντιπολίτευση ενώ έχει φέρει σε δύσκολη θέση τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της  ΝΔ.

Και αυτό γιατί το «όλα στο φως» δεν είναι πλέον ένα απλό σύνθημα, αλλά μία καθημερινή απαίτηση των πολιτών την οποία εισπράττουν σε όλες τους τις επαφές οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Έτσι, η άποψη που επικρατεί σε πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις ενώ με τις ενέργειές της θα έπρεπε να στέλνει μήνυμα στην κοινωνία ότι έχει αποφασίσει να αποδώσει τις ευθύνες όπου και αν ανήκουν.

Όπως επισημαίνουν ακόμα οι ίδιοι άνθρωποι, ο Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε μετά από πολλές πιέσεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βάζει καθημερινά στο κάδρο των ευθυνών τους υφυπουργούς Μεταφορών Παπαδόπουλο και Καραγιάννη και του ΓΓ κ. Ξιφάρα, οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι «άφαντοι».

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα, ότι ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε χθες ισχυρότατες πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για να εμφανιστεί στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, καθώς όπως του διαμηνύθηκε δεν μπορεί να θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος χωρίς να έχει δώσει απαντήσεις για την κακή κατάσταση των σιδηροδρόμων.

Παράλληλα, το θέμα της υποψηφιότητάς του για το Μέγαρο Μαξίμου παραμείνει ανοικτό καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να αξιολογήσει την κατάσταση λίγο πριν μπούμε και επισήμως στην προεκλογική περίοδο. Μέχρι τότε άλλωστε, ο Κώστας Καραμανλής θα έχει μπορέσει εάν θέλει να δώσει απαντήσεις για όλα τα ανοικτά θέματα που τον αφορούν.

Εν τω μεταξύ, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τον ΟΣΕ, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από ότι προσδοκούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πέρα από την αντιπολίτευση, η οποία εμφανίστηκε να επικρίνει την λογική που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να βγει πάση θυσία από το κάδρο των ευθυνών, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι αυτή δεν είναι και η καλύτερη διαχείριση στο θέμα των ευθυνών.

Πηγή topontiki

Σχόλια