Ράδιο Βήτα Chatbox

Τέμπη: Εβδομάδα απολογιών για τη σιδηροδρομική τραγωδία

Στις απολογίες των σταθμαρχών και του επιθεωρητή του ΟΣΕ την ερχόμενη εβδομάδα στρέφεται το ενδιαφέρον, σχεδόν ένα μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα, με τον συμβασιούχο σταθμάρχη που θα περάσει το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ισχυριστεί πως η βάρδια του τη μοιραία νύχτα έληγε στις 22.00 το βράδυ και έφυγε στις 22.15.

Θα ακολουθήσει την Τρίτη η απολογία του παλαιότερου σταθμάρχη, ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει πως η βάρδια του έληγε στις 23.00 και άρα δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η φονική σύγκρουση, καθώς η μοιραία αμαξοστοιχία έφτασε στον σταθμό Λάρισας στις 23.02 περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Και οι δύο σταθμάρχες επρόκειτο να καταθέσουν την Παρασκευή, ωστόσο ζήτησαν προθεσμία λόγω των νέων στοιχείων και του μεγάλου όγκου τους, που προέκυψαν μετά τις καταθέσεις των συνδικαλιστών του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

Στο μεταξύ την Πέμπτη θα απολογηθεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, πιθανόν με υπόμνημα.

Επιμνημόσυνη δέηση και πορεία μνήμης

Σε μία συμβολική κίνηση, σήμερα μαραθωνοδρόμοι από τη Φαλάνη της Λάρισας τρέχουν από τη Λάρισα προς το σημείο της φονικής σύγκρουσης προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.

Επίσης επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας. 

Πηγή naftemporiki

Σχόλια