Ράδιο Βήτα Chatbox

Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Κούγια στους παιδιάτρους του Καραμανδάνειου

Μήνυση στους παιδιάτρους του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας που περιέθαλψαν τη μικρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη πριν εκείνη υποστεί ανακοπή και εξ αυτού του λόγου καταστεί τετραπληγική, υπέβαλε την Τρίτη ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιριγκου, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ποινικολόγου, η Ρούλα Πισπιρίγκου υποβάλλει μήνυση κατά των γιατρών του Καραμανδάνειου που κατέθεσαν στη δίκη εγκαλώντας τους για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και της ψευδορκίας.

Παράλληλα ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να κλητευθεί η παιδίατρος – καθηγήτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κυρία Αγγελική Καρατζά προκειμένου να καταδειχθεί, όπως είπε, ότι οι γιατροί του Καραμανδάνειου δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί της πριν το περιστατικό ανακοπής που υπέστη η Τζωρτζίνα αλλά μετά το θάνατο της.

Την ίδια ώρα ο Αλ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα και για να αναγνωσθεί η κατάθεση της Α. Καρατζά που έχει δοθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Η κ. Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της οποτεδήποτε πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεσή της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν», είπε ο Αλ. Κούγιας απευθυνόμενος στην έδρα.

Πηγή documentonews

Σχόλια