Ράδιο Βήτα Chatbox

Λαοθάλασσα οργής για την τραγωδία στα Τέμπη

Οργή λαού και ξεσηκωμός για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, με Σωματεία, Συνδικάτα και συλλογικότητες να δίνουν ραντεβού στους δρόμους, διαδηλώνοντας με αίτημα την ασφάλεια στις συγκοινωνίες. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το κέντρο της πρωτεύουσας βουλιάζει από τη συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση διαμαρτυρία. Εκτιμήσεις αναφέρουν ήδη πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών.

Η Ομόνοια και το Σύνταγμα έχουν πλημμυρίσει από κόσμο. Στην Πανεπιστημίου ο κόσμος ξεκινάει από την Ομόνοια και φτάνει έως την Βουκουρεστίου. Αντίστοιχα, στην Σταδίου ξεκινάει από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα.

Τα καλέσματα

Στην Αθήνα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:00, ενώ για τις 12:30 έχει καλέσει το ΠΑΜΕ. Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συγκεντρωθούν η ΑΔΕΔΥ και το ΜέΡΑ25 (12:30), ενώ στα Χαυτεία τα πρωτοβάθμια Σωματεία και οι Συλλογικότητες. Στις 13:00 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Κλαυθμώνος, όπως και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τρένα και προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα είναι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το μετρό θα λειτουργήσει μεταξύ 14:00 – 16:00, ενώ ο ηλεκτρικός και το τράμ μεταξύ 11:00 – 17:00.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης να κλείσει κομβικούς σταθμούς του Μετρό, σε μια προσπάθεια να τεθούν αναχώματα στη μαζική συμμετοχή των πολιτών.

Πηγή documentonews

Σχόλια