Ράδιο Βήτα Chatbox

Απαράδεκτες «συστάσεις» του ΕΣΡ στα κανάλια για την τραγωδία των Τεμπών

Μόνο ως απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν οι συστάσεις του ΕΣΡ προς τα κανάλια σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη της τραγικής σιδηροδρομικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έχει γυρίσει την πλάτη εκατοντάδες φορές σε αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών που προκαλούν την κοινωνία και έχει γίνει ανέκδοτο για την παθητική του στάση, γενικώς, αποφάσισε σήμερα να ζητήσει από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να τηρήσουν τη νομοθεσία και να μην προκαλέσουν δήθεν περαιτέρω πανικό στο κοινό και οδύνη στους παθόντες και πενθούντες.

«Προς όλους τους ενημερωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εν γένει τους παρόχους υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας της χώρας (συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών). Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, και ιδίως τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος, του άρθρου 4 παρ. 2 του Ν. 2863/2000 και των άρθρων 5 παρ. 1 εδ. β και 7 παρ. 1 και παρ. 2 του Π.Δ./τος 77/2003, σας παρακαλώ να ασκήσετε την δέουσα εποπτεία κατά την παρουσίαση της τρέχουσας τραγικής συγκυρίας, ώστε να αποφευχθεί η συμβολή των ΜΜΕ στην πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό (και ιδίως στους ανηλίκους) και περαιτέρω οδύνης στους παθόντες και στους πενθούντες», αναφέρει η σχετική οδηγία που εστάλη στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ

Πηγή directus

 

Σχόλια