Ράδιο Βήτα Chatbox

Τέμπη: Στη Θεσμών και Διαφάνειας σήμερα ο Καραμανλής

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθεί ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην Επιτροπή θα δώσουν το παρών και ο Χρήστος Σπίρτζης με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς οι δύο πρώην υπουργοί έχουν κληθεί για ακρόαση.

Τι θα πει ο Καραμανλής

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών αναμένεται να ανοίξει -για πρώτη φορά- τα χαρτιά του αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με πληροφορίες θα εστιάσει και στην κατάσταση που παρέλαβε ο ίδιος τους ελληνικούς σιδηρόδρομους και θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραιτηθείς υπουργός θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

– Τη σύμβαση 717

– Την τηλεδιοίκηση

– Τη σύμβαση για τη Hellenic Train

Και ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι «απαντήσεις» του Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με τα πεπραγμένα της δικής του θητείας στο υπουργείο Μεταφορών, η κυβέρνηση διά του Γιώργου Γεραπετρίτη αναμένεται να υποστηρίξει στην Επιτροπή ότι:

Ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες που τις αναλογούν.

Αντέδρασε άμεσα για την αναζήτηση των αιτιών του δυστυχήματος και τον επιμερισμό των ευθυνών.

Επανεκκινεί τον σιδηρόδρομο σε νέο πλαίσιο ασφαλείας.

Προωθεί τον σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση των ελληνικών σιδηροδρόμων στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αλλαγές στη σύνθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του Κώστα Τζαβάρα στην Επιτροπή θα πάρει ο Δημήτρης Καιρίδης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη στήλη “Θεωρείο” της εφημερίδας “Καθημερινή”, ο βουλευτής του Βορείου Τομέα θα είναι και εισηγητής στην επιτροπή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «η απόφαση ελήφθη καθώς ο Δημήτρης Καιρίδης μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών είναι ένας από εκείνους που έχουν δώσει μάχες στα τηλεοπτικά παράθυρα και, όπως έχει κρίνει το Μαξίμου, με επιτυχία». Αυτό οδήγησε στην απόφαση Μητσοτάκη να είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος είχε υποβάλει αίτημα για την αντικατάστασή του.

Ο κ. Τζαβάρας, σε επικοινωνία που είχε με το ΟPEN, επιβεβαίωσε την αντικατάστασή του, λέγοντας πως συναίνεσε και ο ίδιος στην αλλαγή αυτή.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προσέλθει με νέα σύνθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη συνεδρίαση της Δευτέρας καθώς μεταξύ άλλων αντικαθίσταται ο Παύλος Πολάκης με τον Γιάννη Ραγκούση.

Όπως έγινε γνωστό επίσης, ο Ν. Παππάς παίρνει τη θέση Ε. Λάππα και ο κ. Γιαννούλης τη θέση του Σ. Ξανθόπουλου.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του, αντικαθιστά τον Συντυχάκη με τον Κατσώτη.

Πηγή topontiki


Σχόλια