Ράδιο Βήτα Chatbox

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Το παρατημένο τιγράκι απόλαυσε τον ήλιο και τα χάδια

Τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το τιγράκι που βρήκαν οι υπάλληλοι καθαριότητας εγκαταλελειμμένο κάτω από έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου φιλοξενείται προς το παρόν.

Το τιγράκι σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Facebook η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη, απόλαυσε το Σάββατο τον ήλιο και δέχτηκε με ευχαρίστηση τα χάδια που του πρόσφεραν απλόχερα όσοι ήταν κοντά.

Η ανάρτηση για το λευκό τιγράκι

«Απολαμβάνει τον ήλιο που ποτέ πριν δεν είχε δει. Πλένει τα μπροστινά του πόδια. Τα πίσω είναι παράλυτα. Τρώει με όρεξη. Δέχτηκε τα χάδια μας με ευχαρίστηση. Σχεδόν γουργούριζε. Το τιγράκι των σκουπιδιών δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή, την ώρα που η αστυνομία εξετάζει βίντεο από τη στιγμή της εγκατάλειψής του», έγραψε η Τασούλα Επτακοίλη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με μια φωτογραφία από το ταλαιπωρημένο ζωάκι.

Η κατάσταση της υγείας του

Όπως έχει δηλώσει ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, «είναι σχετικά καλή η κατάστασή του, έχει βελτιωθεί σε σχέση με την πρώτη ημέρα»

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Τετάρτη αναμένεται να κάνει ακτινογραφία για να διαπιστωθεί το εύρος του προβλήματος στα πίσω πόδια του, τα οποία έχουν πλήρη παράλυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες του πάρκου έχουν καταγράψει την Καθαρά Δευτέρα ένα αυτοκίνητο που σταματά μπροστά στους κάδους που βρέθηκε το τιγράκι παρατημένο. Το βιντεοληπτικό υλικό έχει παραδοθεί στο ΑΤ Σπάτων, για να γίνει ανάλυση και ενδεχομένως να εντοπιστεί το εν λόγω αυτοκίνητο και ο ιδιοκτήτης του.

Ο κ. Λεσουέρ δήλωσε πως το αιλουροειδές περιθάλπεται στην κλινική του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Το τιγράκι είναι φιλικό, δεν παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά και είναι προφανές ότι έχει μεγαλώσει με ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται ότι στο παρελθόν το τιγράκι είχε κάποιο ατύχημα και υποβλήθηκε σε κάποια επέμβαση. «Έχει βρεθεί στο πόδι του ήλος, από κάποια παλαιότερη εγχείρηση» είπε και πρόσθεσε ότι δεν δέχθηκε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Πηγή enikos

 

Σχόλια