Ράδιο Βήτα Chatbox

Γεωργιάδης : Το ζήτημα της ασφαλείας των τρένων γίνεται πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση

«Το ζήτημα της ασφάλειας των τρένων γίνεται για όλη τη χώρα πρώτη προτεραιότητα και έτσι την εκλαμβάνει η κυβέρνηση» σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξη του στο ethnos.gr αναφέρεται στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και στις πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνονται από την πλευρά της κυβέρνησης.

Παράλληλα -με αφορμή τα όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση- σημειώνει πως «και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης, όπως και εμείς έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης, στο γιατί δεν ολοκληρώθηκε μία σύμβαση που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια».

Στο μέτωπο του πληθωρισμού ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογραμμίζει πως η μείωση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες και εστιάζει σε μια σειρά εργαλείων που έχουν αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. «Η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του ’22 ήταν μέσα στις 4 πρώτες σε πληθωρισμό χώρες στην Ευρώπη. Τον Φεβρουάριο του ’23 είναι μέσα στις 4 χαμηλότερες σε πληθωρισμό χώρες στην Ευρώπη» σημειώνει.

Στη συνέντευξη του στο ethnos.gr, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην επόμενη ημέρα της οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως «εάν δεν διασαλευθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα, το 2023 θα έχουμε τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ επενδύσεων». Μάλιστα, επισημαίνει πως οι τομείς που καταγράφεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το real estate και η βιομηχανία.

Τέλος, όσον αφορά στις εξαγωγές ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει πως «το 2023 ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ».

Πηγή ethnos

Σχόλια