Ράδιο Βήτα Chatbox

Μήνυση κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή καταθέτει πατέρας που έχασε τον γιο του

Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ετοιμάζεται να καταθέσει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, «ο κ. Ασλανίδης, έχασε τον γιο του, μου έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών ο οποίος πριν από το τραγικό δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Προσωπικά στον κ. Καραμανλή. Και κατά παντός υπευθύνου που όλα αυτά τα χρόνια με τα χρήματα του ελληνικού λαού δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας που έχουν περιγραφεί από τους ειδικούς πραγματογνώμονες αυτού του τραγικού δυστυχήματος. Δεν θα σταματήσουμε να αναζητούμε τις ευθύνες».

Τι είχε πει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Υπενθυμίζεται πως στις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή μια βδομάδα πριν την τραγωδία ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, παρουσιαζόταν ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ως εγγυητής της ασφάλειας των επιβατών στα τρένα.

Απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, για τον γνωστό «Μουτζούρη», ο Κώστας Καραμανλής ισχυρίστηκε πως το ιστορικό αυτό τρένο δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τη σύμβαση παροχής υποχρέωσης δημόσιας υπηρεσίας διότι:

«Αν βγάλουμε το τρενάκι εκτός από τις προβλέψεις, τότε θα μεταβληθεί ποιοτικά, αν θέλετε, και η ασφάλεια για τους επιβάτες και νομίζω ότι και εσείς θα συμφωνήσετε ότι μία υπεύθυνη πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών. Επομένως, τώρα γίνεται απολύτως κατανοητό το γιατί δεν έχουμε βγάλει την ΚΥΑ για να χαρακτηρίσουμε το τρενάκι του Πηλίου ως ιστορικό».

Πηγή documentonews

Σχόλια