Ράδιο Βήτα Chatbox

Ντόρα Μπακογιάννη: Απορρίπτει τα σενάρια που την θέλουν πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας

Aπαντήσεις για το πώς βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις μέχρι τις εκλογές έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» της ΕΡΤ.

«Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε προσπάθεια κυβέρνησης», δήλωσε εξηγώντας ότι «η απλή αναλογική δεν μπορεί να δώσει σταθερή κυβέρνηση».

«Είναι η πρώτη φορά, που δεν βλέπω ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση» διακυβέρνησης, είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι αυτό «είναι ακραία προβληματικό για τη χώρα». Στην περίπτωση που δεν πετύχει η ΝΔ αυτοδυναμία και στις δεύτερες κάλπες, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι θα «προσπαθήσουμε να κάνουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας».

«Μετά το θέμα των Τεμπών, η τραγικότητα αυτού του δυστυχήματος έφερε την οργή και την στενοχώρια του ελληνικού λαού. Είχε απαιτήσεις μεγαλύτερες από εμάς και δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτές τις απαιτήσεις των προσδοκιών» είπε.

Ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και τα καλάμια

Τα «πυρά» της έστρεψε στα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Πριν από πέντε χρόνια ο κύριος Τσίπρας πήρε πέντε ανθρώπους από την ομάδα του φουκαρά του Καμμένου. Μιλάει ο Τσίπρας για αποστασίες; Υπάρχουν όρια. Δηλαδή είναι και προσβλητικό στη μνήμη των Ελλήνων.

Εγώ είμαι πεπεισμένη ότι αυτά τα οποία λέγονται προεκλογικά, την ημέρα που γίνονται οι εκλογές και όταν θα γίνουν και οι δεύτερες με ενισχυμένη αναλογική και ο ελληνικός λαός θα έχει μιλήσει, θα έχει αποφανθεί, όλοι οι τόνοι κι όλα τα καλάμια θα έχουν μείνει στα πάρκινγκ».

Κληθείς να απαντήσει τί θα έλεγε εάν της γινόταν πρόταση να γίνει πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας, όπως κυκλοφόρησε σε δημσοιογραφικά γραφεία απάντησε κατηγορηματικά όχι, τονίζοντας ότι είναι περήφανη για τον αδελφό της και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ επανέλαβε πότι η ΝΔ έχει αρχηγό.

Τέλος για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε ότι «είναι αυτοδικαίως υποψήφιος βουλευτής, διότι δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει το παραμικρό, δεν έχει καμία δικαστική απόφαση εις βάρος του. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική του».

Πηγή topontiki

 

Σχόλια