Ράδιο Βήτα Chatbox

Απεργία: Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας - Όπλο-ρέπλικα και φωτοβολίδες σε σακίδια

Αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν σε δύο συλλήψεις νεαρών στο κέντρο της Αθήνας, γιατί εντόπισαν στα σακίδιά τους φωτοβολίδες και ένα όπλο-ρέπλικα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων, που κινούνταν στην πορεία.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στο μεταξύ, οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας αναφέρουν πως από τις 12:00 και έπειτα συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 5.000 κόσμου στα Προπύλαια, με την πορεία να κατευθύνεται στο Σύνταγμα στη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την Τρίτη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σε ανοικτή γραμμή με τους οργανωτές των συγκεντρώσεων, έτσι ώστε να μην προκύψουν ζητήματα και εντάσεις.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, έτσι ώστε να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τον συντονισμό.

Ογκώδεις συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά

Εκτός από την Αθήνα, είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η Θεσσαλονίκη είναι στο πόδι, με τη μεγάλη συγκέντρωση στην Καμάρα να ξεκινά την πορεία προς τα δυτικά της πόλης. Η οδός Εγνατίας κατακλύστηκε από τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των οργανωτών και έδωσε το «παρών» στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη.

Στη Λάρισα οι κινητοποιήσεις είχαν επικεφαλής τη νεολαία. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική πλατεία, ζητώντας την τιμωρία των υπεύθυνων για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ιδιαίτερα μεγάλη σε όγκο και με παλμό, ήταν και η συγκέντρωση της Πάτρας. Η πλατεία Γεωργίου κατακλύστηκε από μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και απλούς πολίτες, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για ό,τι συνέβη στα Τέμπη.

Πηγή newsbomb


 

Σχόλια