Ράδιο Βήτα Chatbox

Funds : Έβγαλαν σε πλειστηριασμό εργατική κατοικία ενώ είναι… ακατάσχετη

Ξεφεύγει η κατάσταση με τους πλειστηριασμούς από τα funds, καθώς έχει χαθεί πλέον ο έλεγχος και οι δανειολήπτες βρίσκονται σε απόγνωση.

Το νέο σοκαριστικό περιστατικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας αφορά σε κατάσχεση ενός σπιτιού του τέως ΟΕΚ, το οποίο με βάση τη νομοθεσία (θα έπρεπε να) είναι ακατάσχετο.

Μάλιστα όπως δηλώνει η κόρη της ιδιοκτήτριας η ίδια δεν έχει χρέη από στεγαστικό δάνειο, αλλά από ένα κεφάλαιο κίνησης ύψους 7.000 ευρώ, ενώ δεν είναι καν η βασική κάτοχος του δανείου αλλά η εγγυήτρια!

Ωστόσο της έκαναν κατάσχεση στην εργατική κατοικία ως εγγυήτρια, βγήκε το σπίτι στον πλειστηριασμό, ωστόσο δεν βρέθηκε κάποιος να το «χτυπήσει» και ήδη έχει σταλεί εξώδικο προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση, καθώς το σπίτι του τέως ΟΕΚ είναι ακατάσχετο.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο δάνειο δεν ήταν στεγαστικό, αλλά κίνησης, ύψους 7.000 περίπου ευρώ.

Η δικηγόρος κ. Νούκα είπε χαρακτηριστικά: «Στο κεφάλαιο κίνησης, δεν πληρώνουν κεφάλαιο οι δανειολήπτες όταν αποπληρώνουν κάθε μήνα, πληρώνουν μόνο τόκους και όταν έρχεται η ώρα πληρώνουν το κεφάλαιο».

«Όφειλαν να γνωρίζουν ότι είναι του ΟΕΚ»

«Αυτό το σπίτι το έχουν οι γονείς μου με παραχωρητήριο από τη δεκαετία του ’80, από το 1987. Είναι της μητέρας μου. Είναι δάνειο αγοράς ενός αγροτικού αυτοκίνητου. Πάρθηκε αυτό το δάνειο από τον πατέρα μου, η μητέρα μου ήταν εγγυήτρια, ήταν ένα χαμηλό δάνειo 6.500-7.000 ευρώ, δεν μπόρεσε αυτό το δάνειο να αποπληρωθεί εγκαίρως με αποτέλεσμα να προσχωρήσει και να πουληθεί σε funds και να επιβληθεί στο σπίτι αυτό πλειστηριασμός ενώ είναι ακατάσχετο», είπε αρχικά η κόρη της ιδιοκτήτριας μιλώντας στο Mega.

«Στον πλειστηριασμό βγήκε 29.000 ευρώ όμως σε επικοινωνία που είχα τον Φεβρουάριο φέτος, έναν χρόνο μετά έγινε 39.000 ευρώ. Βγήκε αυτό το σπίτι σε πλειστηριασμό τον Οκτώβρη του 2022 ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε από θέμα τύχης καθώς δεν βρέθηκαν πλειοδότες. Όφειλε να γνωρίζει το fund και όσοι ανακατεύονται με αυτό, ότι είναι της εργατικής κατοικίας», συμπλήρωσε.

Πηγή topontiki

Σχόλια