Ράδιο Βήτα Chatbox

Εκλογές 2023: Ψηφοδέλτιο Επικρατείας με γυναικείο χρώμα - Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου με έντονο άρωμα γυναίκας.

Παρουσιάζοντας την φιλοσοφία του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο πρωθυπουργός μίλησε για το ψηφοδέλτιο νίκης της 21ης Μαΐου. Είπε ακόμα ότι εξ αρχής όταν σκεφτόταν την σύνθεση ήθελε να γίνει κάτι διαφορετικό να επιβραβεύσει μέσα από την συμμετοχή γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί για την δουλειά τους και όχι πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας. Έψαχνα πολύ περισσότερο το είναι από το θεαθήναι. Ο καθένας είπε ακόμα έχει την δική τους διαδρομή και μέσα από την κυβερνητική πολιτική. Πιστεύω, είπε ακόμα ότι έχουν να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στον δημόσιο διάλογο μέσα από τις δικές τους ιστορίες. Γνωρίζω τα μεγάλα οφέλη της αναγνωρισιμότητας τόνισε αλλά τώρα δίνουμε το δικαίωμα σε κάποιους να εκτεθούν στην δύσκολη αυτή διαδικασία του πολιτικού διαλόγου και να εκπροσωπήσουν και επάξια την παράταξη στην βουλή κομίζοντας κάτι καινούριο. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ψηφοδέλτιο celebrities.

Πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Χαρακτήρισε εξαιρετική τιμή τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. «Η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει. Οι αναχρονιστικοί διαχωρισμοί περνούν στο παρελθόν. Μείναμε Ευρώπη, θα γίνουμε Ευρώπη; Θέλουμε περισσότερες καλοπληρωμένες δουλειές για όλους. Προσωπικό χρέος να δώσω τον αγώνα μαζί με τα στελέχη της παράταξης σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Μάχη για κάθε πολίτη για να μην μένει κανένας πίσω.» είπε η κα. Αγαπηδάκη.

Δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θοδωρής Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τιμή να βρίσκεται δεύτερος στο ψηφοδέλτιο. Δήλωσε ότι είχε την τιμή σε αυτή την τετραετία να υπηρετήσει την πιο παραγωγική κυβέρνηση της τελευταίας 35ετίας.

Τρίτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως τον άνθρωπο που είναι προστιθέμενη αξία στο όνομα Ελλάδα.

Τέταρτη κατά σειρά η Ιωάννα Λυτρίβη.

Πέμπτος κατά σειρά ο Γιώργος Σταμάτης. Ο κ. Σταμάτης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του την επιλογή προς το πρόσωπό του.

Στη συνέχεια η δικηγόρος Γεωργία Βαχαρίδη. «Το έκανε το θαύμα του ο πρωθυπουργός. Είπα δεν θα συγκινηθώ και το έκανε. Μεγάλωσα στην Κυψέλη μαζί με έναν αδερφό που μου τόνιζε καθημερινώς τα προβλήματα που συναντά καθημερινά στους δρόμους και στην εργασία του. Είμαι εδώ για να δηλώσω ότι είμαι ενεργή στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πρώτο και αυτοδύναμο» είπε η ίδια.

Εν συνεχεία η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, η οποία έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα θέματα που αγγίζουν τη γυναίκα. Η ίδια διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι την εμπιστοσύνη που της δείχνει θα την ανταποδώσει στο έπακρο.

Ακολούθησε η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου. «Έδωσα προσωπικές μάχες και τα κατάφερα γιατί δεν τα παράτησα ποτέ. Θα δώσω τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής μου για να δούμε την Ελλάδα ψηλά» δήλωσε η ίδια.

Ακολούθησαν ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης και η εκπαιδευτικός από το Παρίσι, Μαρία Διαμαντοπούλου.

Ακολούθησε η νέα αγρότισσα από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη. Ωστόσο η ίδια δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Εν συνεχεία στο βήμα ανέβηκε ο Σπύρος Καρανικόλας, ένας νέος επιστήμονας με πολιτική διαδρομή προερχόμενος από άλλο χώρο.

Η πιο νεαρή σε ηλικία του ψηφοδελτίου είναι στην 14η θέση. Πρόκειται για την Πορφυλένια Κανελλοπούλου από την ΟΝΝΕΔ. Η νεαρή γυναίκα ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τιμή που της έκανε να σταθεί συνοδοιπόρος στο όραμά του.

Τέλος στην τιμητική 15η και τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τοποθετήθηκε ο άνθρωπος που υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ και συνδέει τον πρωθυπουργό με μια βαθιά προσωπική φιλία. Υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πρόκειται για τον Αντώνη Σγαρδέλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέχεια θα συναντηθεί στα γραφεία της ΝΔ και με τους 15 υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. 

Πηγή eleftherostypos

Σχόλια