Ράδιο Βήτα Chatbox

Και επίσημα υποψήφιος για τις εκλογές του 2024 ο Τζο Μπάιντεν

Την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024 ανακοίνωσε και επίσημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο Μπάιντεν έβαλε το πλαίσιο της εκλογικής μάχης του επόμενου χρόνου τονίζοντας ότι στόχος θα είναι ο ρεπουμπλικανικός εξτρεμισμός ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρώσει την ατζέντα του και να αποκαταστήσει το χαρακτήρα του έθνους.

Το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς πρέπει να πείσει ότι χρειάζεται άλλα τέσσερα χρόνια στο Λευκό Οίκο και ότι η ηλικία του δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

«Όταν διεκδίκησα την προεδρία πριν από τέσσερα χρόνια, είπα ότι πρόκειται για μάχη για την ψυχή της Αμερικής. Ακόμα παλεύουμε για αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Το ερώτημα που αντιμετωπίζουμε στα επόμενα χρόνο είναι περισσότερη ή λιγότερη ελευθερία. Περισσότερα δικαιώματα ή λιγότερα», αναφέρει.

«Ξέρω ποια θέλω να είναι η απάντηση και νομίζω ότι το ξέρετε και εσείς. Δεν είναι η στιγμή για να είναι κάποιος ικανοποιημένος. Γι΄ αυτό αποφάσισα να διεκδικήσω την επανεκλογή μου».

Με την επίσημη ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν έβαλε τέλος στην φημολογία για τις προθέσεις του, ενώ έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για μια επανάληψη του 2020 έχοντας ως αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκινά την μάχη με το εξής παράδοξο. Ενώ έχει καταφέρει να επιδείξει σημαντικό νομοθετικό έργο η δημοτικότητά του είναι πολύ χαμηλή, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στο επιτελείο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση έγινε την ίδια μέρα που ο Μπάιντεν το 2020 έκανε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Όπως και το 2020 ο Μπάιντεν θα στηρίξει την καμπάνια του στα ιδεώδη του έθνους ειδικά καθώς φαίνεται κάτι περισσότερο από πιθανή μια επιστροφή του Τραμπ στα πολιτικά δρώμενα.

«Κάθε γενιά Αμερικανών έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μια στιγμή που θα πρέπει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Παλέψτε για τις προσωπικές σας ελευθερίες. Παλέψτε για το δικαίωμα ψήφου και τα δικαιώματα σας».

Είναι βέβαιο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα στηρίξει την προεκλογική του καμπάνια στα επιτεύγματα της προεδρίας του, τονίζοντας παράλληλα γιατί θέλει περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο του.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος των ΗΠΑ

Αν και δεν φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα για τη διασφάλιση του χρίσματος των Δημοκρατικών ο Μπάιντεν στα 82 του είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος των ΗΠΑ κάτι που φαίνεται να προβληματίζει ακόμη και τους ψηφοφόρους του κόμματός του.

Φυσικά δεν θα λείψουν οι προκλήσεις από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Επιπλέον το γεγονός ότι δεν έχει πλέον τον έλεγχο και των δύο σωμάτων σημαίνει ότι δεν υπάρχει το έδαφος για να επιδείξει έργο στα δύο χρόνια που μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές του 2024.

Μάλιστα στους επόμενους μήνες ο Μπάιντεν θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με τους Ρεπουμπλικανούς για να αυξήσει το εθνικό όριο δανεισμού προκειμένου να αποφύγει μια καταστροφική αδυναμία πληρωμών. 

Πηγή cnn.gr

 


Σχόλια