Ράδιο Βήτα Chatbox

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα ΟΥΚ: Οι ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις αναγκαία προϋπόθεση ελευθερίας

«Ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις θωρακίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία, προστατεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών στον Σκαραμαγκά και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος προσωπικά στέκονται πάντα αρωγοί στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οχι μόνο ως προς τον εξοπλισμό σας, γνωρίζετε τις σημαντικές αναβαθμίσεις που έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τα τελευταία χρόνια. Στεκόμαστε, όμως, αρωγοί και στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα παρακολούθησε τους εννέα τελειόφοιτους της σειράς 197-198 της σχολής ΟΥΚ να ασκούνται σε στίβο μάχης.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάστηκε στο σκάφος ανορθόδοξου πολέμου και ταχείας μεταφοράς «Αίολος» και κατευθύνθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, όπου ξεναγήθηκε στους νεόδμητους χώρους του ΚΕΕΔ από τον διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Αλεξάκη.

Από το Διοικητήριο του ΚΕΕΔ, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε στρατιωτική επίδειξη με την ανάπτυξη ελικοπτέρων, εξωλέμβιων Zodiac, jet ski και αλεξιπτωτιστών με σκοπό την κατάληψη ακτής και τη διάσωση ομήρου.

 Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο διοικητής της ΔΥΚ πλοίαρχος Κωνσταντίνος Νασσόπουλος και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος. 

Πηγή kathimerini


Σχόλια