Ράδιο Βήτα Chatbox

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκβιάζουν τους εργαζομένους να ψηφίσουν ΝΔ με επιστάτη τον Άδωνι»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και ειδικά στον Άδωνι Γεωργιάδη, ασκεί με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή το βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο τον δείχνει να μιλά στους εργαζομένους επιχείρησης και μετά το πέρας των δηλώσεών του, τον λόγο παίρνει ο CEO της εταιρίας, ο οποίος εν πολλοίς απειλεί τους εργαζομένους να ψηφίσουν ΝΔ.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωση: «Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να περάσει κλίμα εκβιασμού και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους. Με επιστάτη τον Άδωνι Γεωργιάδη, εργοδότες απειλούν ευθέως τους υπαλλήλους τους να ψηφίσουν ΝΔ» και προσθέτει: «Πρόκειται για εικόνες ντροπής για την Ελλάδα του 2023. Αλλά δεν μας ξαφνιάζει μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει 4 χρόνια από το καθεστώς Μητσοτάκη».

«Στις 21 του Μάη θα γυρίσουν τη πλάτη στους εκβιασμούς»

«Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι αυτά τα 4 χρόνια είδαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, το οκτάωρο να εξαφανίζεται, τις απλήρωτες υπερωρίες να γίνονται νόμος» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και συμπληρώνει:

«Για αυτό όσο και να τους τρομοκρατήσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να τους κάνει να σταματήσουν να σκέφτονται και να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, με δικαιοσύνη». «Στις 21 του Μάη θα γυρίσουν τη πλάτη στους εκβιασμούς και στη χυδαιότητα του καθεστώτος του. Ως εδώ!» αναφέρει καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το περιστατικό

Επικεφαλής ασφαλιστικής εταιρείας δίνει σαφείς οδηγίες στα όρια της εντολής στους εργαζόμενους για το τι θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές, κινδυνολογώντας και θυμίζοντας δύσκολες καταστάσεις του 2015 με επίκεντρο το κλείσιμο των τραπεζών. Αφορμή για αυτό το «μάθημα» η επίσκεψη στην εταιρεία του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος στο τέλος του λογύδριου σπεύδει να πει «εγώ δεν παρεμβαίνω σε αυτά, ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει παιδιά».

Πριν την φράση αυτή του κ. Γεωργιάδη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ακούγεται να λέει: ««Ο υπουργός τα λέει ήπια. Εγώ σας τα είπα χθες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ, η δουλειά μας η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας, εγώ θα τα πω άλλη μια φορά, εξαρτάται πάρα μα πάρα πολύ από μία χώρα κυβερνημένη, με μία σωστή κυβέρνηση». Και στη συνέχεια αναφέρεται στην περίοδο του 2015, λέγοντας: «Ήμασταν παρέα όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες παιδιά και θυμόσαστε τι γινόταν -και στα τηλέφωνα και με τους συνεργάτες και με τον κόσμο και με τις αποζημιώσεις».

Με το που κυκλοφόρησε το βίντεο αυτό, βροχή επικρίσεων δέχθηκε ο υπουργός που δεν παρενέβη νωρίτερα και άφησε το «αφεντικό» να υποδεικνύει στους εργαζόμενους τι θα ψηφίσουν στις εκλογές σε μια κατάφορη παραβίαση δικαιωμάτων. 

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Στην απελπισία τους οι Συριζαίοι έχουν ανεβάσει ένα βίντεο, όπου ένας επιχειρηματίας -κάνει πλάκα στην πραγματικότητα γί´αυτό και γελούν όλοι μετά- μιλάει πιεστικά υπέρ ΝΔ στους εργαζομένους του. Εγώ όμως παρά το χιούμορ δεν το αφήνω να περάσει έτσι ούτε ως αστείο. Την απάντησή μου όμως την έκοψαν! 

Πηγή tanea

 

 


Σχόλια