Ράδιο Βήτα Chatbox

Αλέξης Γεωργούλης: Τρεις νέες καταγγελίες σε βάρος του – Οι επόμενες κινήσεις του

Τρεις νέες καταγγελίες εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας που έκανε το 2020 η Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Ο λόγος για δυο γυναίκες και έναν άντρα, εργαζόμενοι στο γραφείο του. Συγκεκριμένα, ασκούμενη υπάλληλος έκανε καταγγελία στο ειδικό γραφείο παρενόχλησης στις Βρυξέλλες για κακοποιητική συμπεριφορά. Λίγο αργότερα, έκανε αναφορά και ένας μόνιμος υπάλληλος στο γραφείο του 49χρονου ευρωβουλευτή, με ανάλογο περιεχόμενο. «Εγώ είδα ότι οι δύο αυτοί υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και προσπάθησα να τους απομακρύνω και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες που δεν ίσχυαν», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η τρίτη περίπτωση που αποκάλυψε το Mega αφορά γυναίκα υπάλληλο στο γραφείο του ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες. Υποστήριξε ότι βγήκε με τον Αλέξη Γεωργούλη για ποτό και εκείνος της επιτέθηκε και την χτύπησε. Μέχρι σήμερα βρίσκεται σε στάση αναμονής χωρίς να έχει κάνει καταγγελία.

«Δηλώνει αθώος και θα υποστηρίξει την αθωότητά του. Δεν έχουμε λάβει ακόμα την δικογραφία. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε φήμες. Θα πρέπει να τοποθετηθώ σε μία δικογραφία», δήλωσε η Σταματίνα Μάλλα, δικηγόρος Αλέξη Γεωργούλη.

Από την πλευρά της, η Ελένη Χρονοπούλου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους της και περιμένει να «τρέξουν» οι εξελίξεις.«Δεν είναι για σεξουαλική κακοποίηση η καταγγελία αλλά για σωματική βλάβη συν το αδίκημα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης», δήλωσε ο Σπήλιος Σπηλιάκος, δικηγόρος Ελένης Χρονοπούλου.

Οι πολιτικές αντιδράσεις

Μετά και την αποπομπή του από την ευρωομάδα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι αποκαλύψεις προκαλούν σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τη Χαριλάου Τρικούπη να κατηγορεί ευθέως την Κουμουνδούρου για εργαλειοποίηση της υπόθεσης με σκοπό να αποκομίσει μικροκομματικό όφελος.

«Δεν είχα καμία γνώση για το θέμα, το έμαθα από δημοσιογράφους. Ακραίος οπορτουνισμός η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η αλα καρτ συμπεριφορά. Η βελγική δικαιοσύνη να είναι άριστη και προς μίμηση πριν από κάποιους μήνες, αλλά τώρα να έχει προβλήματα στη λειτουργία της», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εκτός από την Ελληνίδα δικηγόρο που τον εκπροσωπεί εδώ και 10 χρόνια, ο Αλέξης Γεωργούλης προσέλαβε και δύο από τους πιο διακεκριμένους νομικούς στις Βρυξέλλες Η Olivia Venet, που είναι περιζήτητη ακόμα και σε πάνελ πολιτικών εκπομπών, υπήρξε συνήγορος θυμάτων στην τριπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016. Ο Cédric Vergauwen είχε αναλάβει το 2015 την υπεράσπιση θύματος βιασμού από Εσθονό αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος είχε καταδικαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη πρόκειται να ζητήσουν από τις βελγικές αρχές να καλέσουν το πελάτη τους για ακρόαση πριν την άρση της ασυλίας του.

Ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του Γεωργούλη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπορεί να παρέμβει η Ευρωπαία εισαγγελέας και εάν παρέμβει τότε θα ισχύει το δίκαιο της ιθαγένειας του κατηγορούμενου. Σε αυτή την περίπτωση όλα θα εκδικαστούν στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή με τους δικηγόρους του να δηλώνουν ότι είναι αθώος.

Η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη δεν έχει ακόμα πρόσβαση στη δικογραφία, κάτι που μάλλον θα συμβεί την Πέμπτη, όπου θα γίνει η συνάντηση των δικηγόρων του με τις βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι δικηγόροι του πρόκειται να ζητήσουν από τις βελγικές αρχές να καλέσουν τον κ. Γεωργούλη για ακρόαση πριν την άρση της ασυλίας του. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες.

Σύμφωνα με τους νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, οι έρευνες από τις Αρχές του Βελγίου γίνονται υπό άκρα μυστικότητα και η ανάκριση του φερόμενου θύτη θα γίνει αφού συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία. 

Πηγή tovima

 

Σχόλια